Nieuwere anti-CGRP-medicijnen ter preventie van migraine zouden de eerstelijnsbehandeling moeten zijn, zegt American Headache Society

Nieuwere anti-CGRP-medicijnen ter preventie van migraine zouden de eerstelijnsbehandeling moeten zijn, zegt American Headache Society

Mensen met migraine kunnen nu eerder verlichting krijgen, onder nieuwe richtlijnen die patiënten aanbevelen om te beginnen met therapie met nieuwere medicijnen die specifiek gericht zijn op de hoofdpijn en andere symptomen van deze complexe neurologische aandoening – in plaats van eerst oudere en minder effectieve medicijnen te gebruiken.

Deze oudere medicijnen, ontworpen voor andere aandoeningen en hergebruikt voor migraineaanvallen, zijn lange tijd de eerste optie geweest die aan patiënten werd aangeboden ter preventie – inclusief therapieën zoals het anti-epilepticum topiramaat (Topamax), het antidepressivum amitriptyline en bloeddrukpillen die bekend staan ​​als bètablokkers. . Tot nu toe zijn nieuwere therapieën gericht op het calcitoninegen-gerelateerd peptide (CGRP), een eiwit dat direct betrokken is bij het veroorzaken van migraine, gereserveerd als back-upopties nadat mensen probeerden verlichting te vinden met oudere medicijnen, maar er niet in slaagden verlichting te vinden.

Nu beveelt de American Headache Society echter aan dat patiënten gerichte CGRP-therapieën gebruiken als initiële behandeling voor de preventie van migraine, volgens een standpuntverklaring gepubliceerd in Hoofdpijn.

“Het verplaatsen van op CGRP gerichte therapieën naar de eerste lijn van behandeling zou een transformerende impact kunnen hebben op de preventie van migraineaanvallen en de daarmee samenhangende lasten”, zegt Andrew Charles, MD, de hoofdauteur van de verklaring, de president van de American Headache Society, en de directeur van het migraineprogramma aan de Universiteit van Californië in Los Angeles.

Wat zijn anti-CGRP-therapieën?

CGRP is een eiwit in de hersenen en het zenuwstelsel dat een rol speelt bij de overdracht van pijn en de manier waarop weefsels en bloedvaten op pijn reageren. De bloedspiegels van CGRP zijn verhoogd wanneer een migraineaanval toeslaat, en dalen wanneer deze aanvallen effectief worden behandeld.

Gerichte CGRP-therapieën kunnen migraineaanvallen voorkomen door het vermogen van dit eiwit om pijnsignalen in het zenuwstelsel over te brengen te blokkeren, zegt Chia-Chun Chiang, MD, hoofdpijnspecialist en assistent-professor neurologie aan de Mayo Clinic in Rochester, Minnesota.

“Deze behandelingen kunnen voorkomen dat de bloedvaten in de hersenen reageren op een manier die tot migraineaanvallen leidt”, zegt dr. Chiang, die niet bij het standpunt betrokken was.

Volgens Nada Hindiyeh, MD, directeur hoofdpijnneurologie bij het Metrodora Institute in West Valley City, Utah, zijn er vijf CGRP-gerichte therapieën die werken voor de preventie van migraine:

Sommige CGRP-geneesmiddelen kunnen ook worden gebruikt om de symptomen te behandelen wanneer mensen een acute migraineaanval hebben, waaronder de pillen ubrogepant (Ubrelvy) en rimegepant, evenals de neusspray zavegepant (Zavzpret). Dit staat bekend als een mislukte behandeling, bedoeld om de CGRP-niveaus te verlagen, zodat de migrainesymptomen verminderen.

“Alle patiënten zullen een acute behandeling nodig hebben voor hun migraineaanvallen, of het nu een CGRP-antagonist is of een andere optie”, zegt Dr. Hindiyeh. “En veel patiënten zullen ook een preventief middel nodig hebben.”

Het doel van op CGRP gerichte therapieën voor preventie is het verminderen van de frequentie en ernst van acute migraineaanvallen, vooral bij chronische migraine, gedefinieerd als 15 of meer dagen met migrainesymptomen per maand. Het is dus logisch dat mensen met migraine deze medicijnen eerst proberen, of overwegen om over te stappen op CGRP-therapieën als ze met iets anders zijn begonnen, zegt Huma Sheikh, MD, assistent-professor neurologie aan de Icahn School of Medicine op de berg Sinaï in New York. York stad.

“Voor sommige patiënten met chronische migraine wordt deze klasse medicijnen toegevoegd aan andere therapieën in de hoop dat ze samen zullen werken om een ​​beter effect te hebben”, zegt Dr. Sheikh.

Waarom eerdere CGRP-behandeling helpt bij migraine

Omdat oudere traditionele migrainebehandelingen voor verschillende doeleinden zijn ontwikkeld, kunnen ze bijwerkingen hebben of problemen veroorzaken voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, waardoor ze moeilijk te verdragen of onveilig te gebruiken zijn, zegt Lauren Natbony, MD, de medisch directeur van Integrative Headache Medicine van New York. Als u hiermee begint, kan dit een effectieve behandeling vertragen, of ertoe leiden dat sommige patiënten hun pogingen om verlichting te bereiken, opgeven, voegt Dr. Natbony eraan toe.

“Aan de andere kant hebben CGRP’s een superieure werkzaamheid aangetoond in vergelijking met veel huidige behandelingen, en patiënten ervaren doorgaans een snellere verlichting van de symptomen”, zegt Natbony. “Ze worden over het algemeen goed verdragen en hebben weinig of geen bijwerkingen.”

Tot nu toe hebben patiënten te maken gehad met vertragingen bij het verkrijgen van op CGRP gerichte therapieën, omdat de verzekeringsdekking vaak pas in werking treedt nadat patiënten oudere opties hebben geprobeerd die faalden, zegt Natbony. “Bovendien vormen de hogere kosten en de vaak vereiste voorafgaande toestemming voor CGRP-therapieën extra toegangsbarrières.”

De nieuwe behandelrichtlijnen moeten deze toegankelijkheidsproblemen helpen aanpakken. “Deze verschuiving in de behandelstrategie zou de uitkomsten voor patiënten aanzienlijk kunnen verbeteren, vooral voor degenen die geen baat hebben gehad bij traditionele therapieën of die deze niet kunnen verdragen”, zegt Natbony. “In wezen zouden we patiënten eerst de best mogelijke behandeling voor hun aandoening geven, in plaats van te wachten met het proberen van andere behandelingen die misschien niet zo goed werken.”

Toch betekenen de nieuwe richtlijnen niet dat oudere medicijnen en therapieën helemaal genegeerd zullen worden. Veel mensen hebben verlichting gevonden bij combinatietherapie, waarbij ze naast de nieuwe ook de oudere medicijnen voor de preventie van migraine gebruikten, zoals onabotulinumtoxinA (Botox voor migraine).

Vergelijkbare berichten