Neusbruiningssprays: probeer deze gevaarlijke TikTok-trend niet, dringen experts aan

Neusbruiningssprays: probeer deze gevaarlijke TikTok-trend niet, dringen experts aan

Sombere winterdagen kunnen ervoor zorgen dat de huid er dof, droog en minder levendig uitziet dan in de warmere maanden van het jaar. Dat kan ervoor zorgen dat je op zoek gaat naar manieren om je zomergloed terug te krijgen. Een trendy (en voor sommigen gek klinkende) remedie die je absoluut niet zou moeten proberen, zeggen gezondheidsexperts: nasale bruiningssprays.

“Bruinende neussprays zouden je in staat moeten stellen het product in je neus in te ademen en een kleurtje te krijgen in plaats van een product op je huid aan te brengen”, zegt Christine Ko, MD, een dermatoloog en dermatopatholoog van Yale Medicine en een professor aan de Yale School of Geneeskunde in New Haven, Connecticut. “Neussprays bruinen kan gevaarlijk zijn omdat ze niet door de FDA zijn goedgekeurd en het niet altijd duidelijk is wat erin zit.”

Hun belangrijkste ingrediënt, melanotan, is zelfs verboden in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en Australië, en kan een aantal ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, zoals braken, huidveranderingen en onwillekeurige bewegingen.

Dit is wat experts je nog meer willen laten weten over deze gevaarlijke trend.

Vergelijkbare berichten