Leslie Barrie

11 vezelrijke voedingsmiddelen die u aan uw dieet kunt toevoegen

Wanneer mensen denken aan vezelrijk voedsel, denken ze waarschijnlijk aan bonen – en met goede reden. Een ½ kopje gekookte marinebonen bevat 9,5 g vezels, wat volgens de USDA 34 procent van de ADH uitmaakt.

Zwarte bonen, pintobonen en garbanzos – allemaal onderdeel van de peulvruchtenfamilie – zitten ook boordevol vezels. “Verreweg alle soorten peulvruchten zijn mijn favoriete vezelrijke voedsel”, zegt Moore. “Zwarte bonen zijn een belangrijk onderdeel van bijgerechten, bonenburgers en koekenpannen, en kikkererwten zijn een ander hoofdbestanddeel. Ik rooster ze graag en breng ze op smaak voor een knapperige snack”, voegt Moore toe.

Bonen zitten boordevol eiwitten en bevatten ijzer dat volgens de Academie voor Voeding en Diëtetiek kan helpen bij het bestrijden van aandoeningen zoals bloedarmoede. Bovendien bleek uit een onderzoek uit 2021 dat het eten van 1 kopje bonen uit blik het totale en LDL (“slechte”) cholesterol verlaagde bij mensen bij wie het LDL hoog was.

Overweeg om bonen in een salade te gooien of toe te voegen aan een soep of salsa. Ze kunnen ook dienen als hoofdevenement – ​​denk aan soep op basis van bonen, bonenburrito's en rijst en bonen.

10 creatieve recepten om te maken met een blikje zwarte bonen

Vergelijkbare berichten