Werken handdesinfecterende lotions echt?

Werken handdesinfecterende lotions echt?

Je weet al dat het schoonhouden van je handen een van de beste manieren is om jezelf en anderen om je heen gezond te houden.

Gewoon oud handen wassen met water en zeep is het meest effectief in het bestrijden van ziektekiemen, zoals de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) opmerkt. Als u onderweg bent, is handdesinfecterend middel gemaakt met ten minste 60 procent alcohol een goede vervanger.

“Handdesinfecterend middel blijft belangrijk omdat het helpt ziektekiemen uit uw handen te verwijderen, zodat ze niet op uw gezicht terechtkomen”, legt Jeffrey Cohen, MD, board-gecertificeerde dermatoloog en assistent-professor aan de Yale School of Medicine in New Haven, Connecticut, uit. Deze producten kunnen het risico op verkoudheid en – in combinatie met vaccins – COVID-19 en griep helpen verminderen, voegt Dr. Cohen toe.

Maar als u regelmatig handdesinfecterend middel gebruikt, weet u dat dit hygiëneproduct een vervelende bijwerking heeft: een droge, gebarsten huid. Dat is de reden waarom veel mensen hun handdesinfecterend middel volgen met een vochtinbrengende crème. Maar dankzij een groot aantal nieuwe producten in drogisterijen, kunt u deze hygiëneroutine misschien van twee stappen naar één brengen, of in ieder geval minder vochtinbrengende crème gebruiken na het ontsmetten van uw handen.

Vergelijkbare berichten