Kan hyaluronzuur je glanzend, gezond haar geven?

Kan hyaluronzuur je glanzend, gezond haar geven?

Hyaluronzuur is een all-star huidverzorgingsingrediënt dat wordt geprezen om zijn vermogen om vocht in de huid vast te houden en een bedauwde, gezonde teint te produceren. Eerder onderzoek suggereert zelfs dat hyaluronzuur van binnenuit kan helpen bij het corrigeren van vroegtijdige huidveroudering die optreedt door blootstelling aan ultraviolet (UV).

Onlangs zijn sommige gebruikers op TikTok om een ​​andere reden begonnen te gutsen over hyaluronzuur: het vermeende vermogen om haar te transformeren van droog en broos naar gezond en glanzend.

“Ik zag een TikTok die zei dat haarolie je haar niet hydrateert, alleen water kan dat. Dus ik heb hyaluronzuur geprobeerd!” schreef TikTok-influencer Kaitlyn Boyer in een video uit augustus 2021 die meer dan 3,7 miljoen keer is bekeken. Beginnend met beschadigd uitziende lokken, legt ze uit dat ze haar haar nat maakte en ’s avonds een hyaluronzuurproduct aanbracht, The Ordinary’s Hyaluronic Acid 2% + B5. Na één nacht ziet haar haar er merkbaar gezonder uit en na twee nachten merkt ze een “groot verschil”. Na twee weken beweert ze dat haar haar “veel beter handelbaar” is, wat onthult dat zelfs haar kapper vroeg welke producten ze had gebruikt.

Muneeb Shah, DO, een vierdejaars huisarts aan de Campbell University in Buies Creek, North Carolina, en sociale beïnvloeder die op TikTok “Derm Doctor” noemt, onderschreef de beweringen van Boyer in een virale video die meer dan 10 miljoen keer is bekeken. “Hyaluronzuur is een krachtige bevochtiger, wat betekent dat het ongeveer 1000 keer zijn gewicht in water vasthoudt”, zei hij, en noemde het “een geweldige vochtinbrengende crème voor haar en huid.”

Vergelijkbare berichten