Is blauw licht schadelijk voor de gezondheid van uw huid?

Is blauw licht schadelijk voor de gezondheid van uw huid?

In het verleden kwamen de meeste zorgen over vroegtijdige veroudering en huidkanker voort uit de schadelijke UVA- en UVB-stralen van de zon. Maar in de afgelopen tien jaar hebben wetenschappers geleerd dat dit misschien niet de enige stralen van zichtbaar licht zijn waar mensen zich zorgen over moeten maken. Blauw licht – uitgezonden door zowel de zon als digitale apparaten – kan grote schade aanrichten aan de gezondheid van uw huid.

“De trend van het blokkeren van blauw licht in huidverzorging en welzijn in het algemeen neemt toe omdat we nu allemaal meer worden blootgesteld aan blauw licht door het gebruik van smartphones en tablets”, zegt Nazanin Saedi, MD, de co-voorzitter van de afdeling van de laser en het centrum voor esthetische chirurgie bij Dermatology Associates van Plymouth Meeting in Pennsylvania.

VERWANT: 5 bedtijdgewoonten die je huid verwoesten

Wat is blauw licht eigenlijk?

“Blauw licht is een deel van het zichtbare lichtspectrum (380 tot 500 nanometer) dat in zonlicht zit, maar ook wordt afgegeven door binnenverlichting [and] gewone elektronische apparaten, zoals computerschermen en smartphones”, zegt Jason Bloom, MD, plastisch en reconstructief gezichtschirurg bij Bloom Facial Plastic Surgery in Bryn Mawr, Pennsylvania.

Vergelijkbare berichten