Wat is niacinamide?  Gezondheidsvoordelen, gebruik, supplementen, bijwerkingen en meer

Wat is niacinamide? Gezondheidsvoordelen, gebruik, supplementen, bijwerkingen en meer

Een voordeel van niacinamide is hoe veelzijdig het is als huidverzorgingsingrediënt.

“Bij plaatselijk gebruik kan niacinamide de hydratatie van de huid verbeteren door verdamping van vocht van de huid naar de omgeving te voorkomen. Het is ook een natuurlijk ontstekingsremmend ingrediënt, dus het is geweldig om de geïrriteerde huid te kalmeren, maar ook goed voor mensen met een gevoelige huid’, zegt Nazarian.

In één onderzoek bleek nicotinamide (een andere naam voor niacinamide) een betere huidhydrator te zijn dan vaseline.

Ondertussen is een recensie gepubliceerd in februari 2019 in Experimentele dermatologie suggereert dat niacinamide de huidbarrièrefunctie kan verbeteren (de huidbarrière houdt niet alleen vocht in de huid vast, maar houdt ook potentiële irriterende stoffen buiten), waardoor het ingrediënt geschikt is voor de behandeling van aandoeningen zoals rosacea of ​​acne.

Bovendien helpt niacinamide vroegtijdige tekenen van huidveroudering te voorkomen, waaronder het stimuleren van de collageenproductie om rimpels glad te strijken en verkleuringen te verminderen, zegt Nazarian. Ze beveelt het ingrediënt aan voor mensen met een droge, gevoelige, ouder wordende of acne-gevoelige huid.

Bovendien suggereerde een dubbelblinde, gerandomiseerde, gecontroleerde studie dat topische 2 procent niacinamide effectief kan zijn bij het beheersen van de talgproductie (olie) van de huid.

Nog een recensie, gepubliceerd in september 2017 in dermatologische therapie, keek naar acht onderzoeken waarin nicotinamide werd gebruikt om acne te behandelen. Onderzoekers ontdekten dat zes van hen concludeerden dat plaatselijke preparaten effectief waren bij het verminderen van acne, maar de auteurs merken op dat er meer onderzoek moet worden gedaan om te kwantificeren hoe nicotinamide zich verhoudt tot standaard acnebehandelingen, zoals benzoylperoxide, salicylzuur of retinoïden.

Vergelijkbare berichten