7 immuunversterkende voedingsmiddelen voor mensen met diabetes

7 immuunversterkende voedingsmiddelen voor mensen met diabetes

Eiwit is essentieel voor het versterken van het immuunsysteem, omdat het werkt met belangrijke immuunversterkende micronutriënten zoals vitamine A, D en E, evenals zink, ijzer en selenium, zegt Julie Cunningham, MPH, RD, een gecertificeerd diabeteszorgcentrum. onderwijsspecialist in Hendersonville, North Carolina.

Denk met dat in gedachten eens aan de eenvoudige kikkererwt, een plantaardige eiwitbron die ook een krachtpatser is als het om zink gaat. Een portie van ½ kopje bevat ongeveer 1 milligram (mg) zink, volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA), wat ongeveer 9 procent van de dagelijkse waarde (ADH) is.

Volgens een overzicht van onderzoek hebben witte bloedcellen zink nodig om te functioneren. Bovendien is zink volgens één onderzoek een zegen voor het hart. Dat is belangrijk voor mensen met diabetes, omdat de CDC opmerkt dat een hoge bloedsuikerspiegel na verloop van tijd een negatief effect op uw hart kan hebben.

Hoewel kikkererwten veel koolhydraten bevatten – een portie van een half kopje bevat ongeveer 17,4 gram – zijn ze ook een uitstekende bron van vezels, met 4,8 gram, of ongeveer 22 procent van de ADH per kopje, merkt de USDA op. Dit laatste kenmerk maakt ze ideaal voor mensen met diabetes, merkt Cunningham op.

Hoe u ervan kunt genieten Cunningham stelt voor om kikkererwten te mengen tot een zelfgemaakte hummus, citroensap toe te voegen en niet-zetmeelrijke groentesticks te gebruiken, zoals selderij en paprika, in plaats van crackers voor een snelle snack.

VERWANT: 8 manieren om diabetes type 2 en hartgezondheid te beheren

Vergelijkbare berichten