5 veel voorkomende Pickleball-blessures - en hoe u ze kunt vermijden

5 veel voorkomende Pickleball-blessures – en hoe u ze kunt vermijden

Als je een van de 8,9 miljoen Amerikanen bent die pickleball spelen, volgens de Sports & Fitness Industry Association (SFIA), weet je hoe leuk – en uitdagend – de sport kan zijn. Hoe sociaal en kameraadschap de sport ook is, het kan ook zwaar zijn voor je lichaam.

Volgens het SFIA-rapport uit 2023 is Pickleball nu de snelst groeiende sport in Amerika. De deelname is in 2022 bijna verdubbeld, jaar na jaar met 85,7 procent gestegen, en in drie jaar tijd met maar liefst 158,6 procent gegroeid.

Hoewel pickleball aan populariteit heeft gewonnen, is ook het aantal blessures onder spelers gestegen, zo blijkt uit een onderzoek dat in 2020 werd gepubliceerd in Het tijdschrift voor spoedeisende geneeskunde wijst erop. Uit het onderzoek, waarin gekeken werd naar pickleball-gerelateerde verwondingen die tussen 2001 en 2017 op de spoedeisende hulp werden behandeld, bleek dat er in 2013 naar schatting 688 verwondingen door pickleball waren, een cijfer dat in 2017 was gestegen naar 6.072. (Vanaf 1 januari 2019 was het lidmaatschap van de Pickleball Association in de Verenigde Staten was met 650 procent gestegen ten opzichte van de cijfers van 2013.)

“Als sportspecialist is het interessant om de golven van activiteitstrends te zien. Pickleball lijkt gastvrijer voor een bredere bevolking, dus je ziet een grote verscheidenheid aan leeftijdsgroepen die geblesseerd binnenkomen”, zegt fysiotherapeut Leada Malek, DPT, een board-gecertificeerde sportspecialist in San Francisco.

Vergelijkbare berichten