8 dingen die u moet weten over uw volgende mammografie

8 dingen die u moet weten over uw volgende mammografie

Met de huidige aanbevelingen die het belang benadrukken van het jaarlijks laten maken van een mammografie zodra je 40 bent, is er nooit een beter moment geweest om je voor te bereiden op deze lage dosis röntgenfoto van de borsten. We vroegen Colleen M. Madden, MD, afdelingshoofd borstbeeldvorming aan de Indiana University Health – IU School of Medicine in Indianapolis, om acht dingen te schetsen die u moet weten over deze screeningstest die ongeveer 20 minuten duurt.

1. Sla de deodorant over

Het zijn de aluminiumdeeltjes (en andere deeltjes) in deodorants, anti-transpiranten en lotions die als witte vlekken op de afbeeldingen kunnen verschijnen, dus vermijd het aanbrengen van iets onder je armen of op je borsten zelf. “Aangezien aluminium een ​​metaal is, zal het op een mammogram te zien zijn als een artefact en dat kan borstkanker nabootsen of alarm slaan als het wordt gelezen”, legt Dr. Madden uit.

2. Kleed je voor de test

In plaats van een jurk of een jumpsuit uit één stuk te dragen, kies je op mammografiedag voor aparte items. “Het is beter om een ​​rok of korte broek en een topje te dragen”, zegt ze. “Zo kun je je rok of korte broek aan laten en hoef je alleen je topje en bh uit te doen voordat je je badjas aantrekt.” Tip: Platte schoenen of sandalen zijn een betere keuze als schoeisel dan hakken, omdat u de test staand doet en u wordt gevraagd in verschillende richtingen te leunen terwijl uw borsten gepositioneerd zijn.

3. Plan uw test na uw menstruatie

Als u de neiging heeft om een ​​week vóór en de week tijdens uw menstruatie gevoelige borsten te hebben, plan uw mammografie dan niet op dit moment. “We comprimeren de borsten als onderdeel van het onderzoek, dus je zou je mammografie niet willen hebben als je borsten gevoelig zijn of als je borstpijn ervaart tijdens die dagen”, adviseert Madden. Tip: Overweeg om uw mammografie een week na uw menstruatie te boeken. U kunt ook een uur vóór uw mammografie vrij verkrijgbare paracetamol (Tylenol) innemen als u borstpijn ervaart terwijl u wordt gescreend. Zorg ervoor dat u met uw zorgverlener praat voordat u een nieuw medicijn inneemt.

Vergelijkbare berichten