Mensen bij wie onlangs de ziekte van Crohn is vastgesteld, doen het veel beter, te beginnen met een geavanceerde behandeling

Mensen bij wie onlangs de ziekte van Crohn is vastgesteld, doen het veel beter, te beginnen met een geavanceerde behandeling

Mensen die onlangs de diagnose van de ziekte van Crohn hebben gekregen en onmiddellijk beginnen met de behandeling met het geïnjecteerde medicijn infliximab (Remicade), kunnen het gemakkelijker vinden om hun symptomen onder controle te houden dan mensen die langer wachten met het innemen van dit medicijn, suggereert een nieuwe studie.

Voor het onderzoek hebben onderzoekers 386 mensen die net de diagnose van de ziekte van Crohn hadden gekregen, willekeurig toegewezen om: de typische zorgstandaard te volgen, zoals het starten van een behandeling met ontstekingsremmende medicijnen zoals corticosteroïden; of om meteen te beginnen met het innemen van infliximab, een geïnjecteerd medicijn dat vaak gereserveerd is voor mensen die het niet goed doen met de standaardzorg.

Na één jaar was 80 procent van de mensen die direct na hun diagnose infliximab kregen in remissie, gebaseerd op laboratoriumtests die een significante vermindering van de ontstekingen aantoonden, vergeleken met slechts 15 procent van de patiënten die standaardzorg kregen, volgens onderzoeksresultaten gepubliceerd in The Lancet Gastro-enterologie en hepatologie.

“Zodra bij een patiënt de ziekte van Crohn wordt vastgesteld, tikt de klok – en dat loopt waarschijnlijk al een tijdje – in termen van schade aan de darmen, dus het is nodig om zo snel mogelijk te beginnen met een geavanceerde therapie zoals infliximab. mogelijk te maken”, zegt hoofdonderzoeksauteur Nurulamin Noor, PhD, van de afdeling geneeskunde van de Universiteit van Cambridge in Engeland, in een verklaring.

Eerder behandelen met infliximab leidt tot een beter beheer van Crohn

Traditioneel werden mensen die binnen de eerste twee jaar na de diagnose met infliximab begonnen, beschouwd als ‘vroege’ gebruikers van dit medicijn voor de ziekte van Crohn, zei Dr. Noor in de verklaring. “We hebben laten zien dat we door eerder te behandelen betere resultaten voor patiënten kunnen bereiken,” voegde Noor eraan toe.

De ziekte van Crohn is een soort inflammatoire darmaandoening die zwelling en weefselschade in het spijsverteringskanaal veroorzaakt. Symptomen kunnen onder meer buikpijn, diarree, vermoeidheid, bloedarmoede en gewichtsverlies zijn, evenals schade aan het maag-darmkanaal waarvoor een operatie nodig is om te herstellen. In zeldzame gevallen kunnen de symptomen van Crohn leiden tot mogelijk levensbedreigende complicaties, zoals darmscheuren of darmkanker.

Infliximab behoort tot een familie van geneesmiddelen die bekend staan ​​als tumornecrosefactor-blokkers (TNF-blokkers) en die werken door de activiteit van TNF, een eiwit dat betrokken is bij het veroorzaken van ontstekingen, te stoppen. Omdat dit medicijn een verhoogd infectierisico met zich meebrengt, proberen artsen vaak andere geneesmiddelen voor de ziekte van Crohn voordat ze infliximab overwegen.

Er was echter geen significant verschil in het infectierisico voor de mensen in de nieuwe studie die direct na hun diagnose met infliximab begonnen, vergeleken met degenen die standaardzorg kregen.

Wetenschappers hebben ook vastgesteld dat infliximab effectiever is dan standaardzorg, gebaseerd op meer dan alleen laboratoriumtests die ontstekingsmarkers meten.

Onmiddellijk starten met Infliximab vanwege de ziekte van Crohn resulteerde in endoscopische remissie

Onderzoekers gebruikten camera’s die endoscopen worden genoemd om het spijsverteringskanaal na een jaar behandeling te onderzoeken en merkten op dat 67 procent van de mensen die infliximab gebruikten een zogenaamde endoscopische remissie bereikten, oftewel geen zichtbare zweren.

Onderzoekers ontdekten ook dat mensen die inflixmab gebruikten minder verstoring van hun levenskwaliteit rapporteerden na de diagnose van de ziekte van Crohn en minder ziekenhuisopnames tijdens hun eerste behandeljaar. Minder dan 1 procent van de mensen die inflixmab kregen, had een dringende buikoperatie nodig, vergeleken met ongeveer 5 procent van degenen die standaardzorg kregen.

“Deze studie laat zien wat een dramatisch verschil een vroege behandeling met geavanceerde therapie kan maken voor nieuw gediagnosticeerde patiënten”, zegt Ruth Wakeman, directeur services, belangenbehartiging en bewijsmateriaal bij Crohn’s en Colitis UK, in de verklaring.

“Mensen met de ziekte van Crohn willen niet in het ziekenhuis blijven of een operatie ondergaan, ze willen de wereld in en hun leven leiden,” zei Wakeman. “Alles dat het pad naar remissie versnelt, kan alleen maar goed zijn.”

Vergelijkbare berichten