Vind het beste voor u

Vind het beste voor u

Eye Movement Desensitization and Reprocessing Therapy (EMDR) is een andere goed onderzochte behandelingsoptie voor PTSS die volgens de American Psychological Association steeds populairder wordt. Het omvat een reeks therapiesessies waarin u een traumatische herinnering identificeert, er in detail over praat en deze opnieuw verwerkt met de steun van uw therapeut.

Wat EMDR onderscheidt van andere traumagerichte therapieën, is dat je, terwijl je deze traumatische herinnering opnieuw bezoekt, je ook concentreert op een soort ritmische stimulatie die van links naar rechts pingpongt, zoals een geluid of een beeld. Dat is waar het ‘oogbeweging’-gedeelte van de naam een ​​rol speelt. Volgens de Cleveland Clinic kunnen sommige therapeuten ook de tastzin integreren door u te vragen een apparaat vast te houden dat in uw handpalmen pulseert.

“Nadat je je geschiedenis hebt verzameld en je bereidheid hebt aangetoond, werk je samen met een therapeut om je te concentreren op traumatische herinneringen met behulp van bilaterale stimulatie, die beide kanten van de hersenen activeert, om te werken aan het verminderen van de emotionele lading van het geheugen en het veranderen van negatieve overtuigingen over jezelf ”, zegt Janae Kim, een gecertificeerde EMDR-therapeut in een privépraktijk in Texas en Californië.

Interessant genoeg is de manier waarop EMDR precies werkt sinds de ontwikkeling ervan in de jaren tachtig een onderwerp van mysterie en controverse geweest. Een onderzoek bij dieren suggereerde dat zijwaartse sensaties angstgerelateerd gedrag kunnen helpen verminderen, maar verder onderzoek is nodig om het proces volledig te begrijpen, volgens een artikel in Grenzen in de psychologie.

Wat te verwachten Wekelijkse sessies gedurende ongeveer 6 tot 12 weken.

Hoe u aan de slag kunt gaan Gebruik de EMDR International Association-locator om een ​​gecertificeerde EMDR-aanbieder bij u in de buurt te vinden.

Vergelijkbare berichten