Wat zijn exfoliërende handschoenen en moet je ze gebruiken?

Wat zijn exfoliërende handschoenen en moet je ze gebruiken?

Gezondheids- en schoonheidshacks zijn er in overvloed op TikTok, omdat de meesten van ons openstaan ​​voor elk product of elke techniek die onze zelfzorg kan verbeteren of onze dagelijkse routine kan vereenvoudigen. De nieuwste trend die de site voor het delen van video’s overspoelt, belooft een effectievere en efficiëntere benadering van een gebruikelijke huidverzorgingspraktijk: exfoliatie.

Het concept van het gebruik van een exfoliërende handschoen om de dode huid te verwijderen is niet nieuw – Koreaanse spa’s bieden deze service al vele jaren aan. Maar de vreemd genoeg bevredigende beelden van dode huidcellen die van de lichamen van gebruikers op sociale media worden afgestoten, zorgen ervoor dat de techniek een moment heeft. Op TikTok levert de zoekterm ‘exfoliating gloves’ maar liefst 128,7 miljoen views op, terwijl #exfoliatingglove meer dan 62 miljoen views heeft verzameld, waarbij duizenden gebruikers hun eigen video’s delen waaruit blijkt dat het budgetvriendelijke schoonheidsproduct effectiever is in het verwijderen van ongewenste dode huid van het lichaam dan andere fysieke of chemische exfoliators.

De handschoenen lijken op een bruiningshandschoen en worden over de hand gedragen. De meeste video’s bieden een vergelijkbare demonstratie: gebruikers wrijven de handschoen op en neer over hun benen en andere lichaamsdelen, vaak nadat ze in een badkuip hebben geweekt, wat resulteert in zichtbaar vervellen van de huid.

Een zijden exfoliërende handschoen van nr. 1 Illume heeft een cultstatus bereikt op TikTok. Een video gedeeld door Hana Amara waarin ze de handschoen van het Britse beautymerk gebruikte, is meer dan 6,6 miljoen keer bekeken. Het biedt niet alleen fysiek bewijs dat de handschoen effectief en onmiddellijk de dode huid verwijdert, maar ze zegt dat het de enige opluchting is die haar zus, die de huidaandoening keratosis pilaris heeft, heeft gevonden om haar droge, ruwe plekken op de huid met kleine bultjes te behandelen .

Vergelijkbare berichten