Wat zijn Jade-kammen en kunnen ze de bloedsomloop en haargroei daadwerkelijk verbeteren?

Wat zijn Jade-kammen en kunnen ze de bloedsomloop en haargroei daadwerkelijk verbeteren?

Wat zijn de aangeprezen gezondheidsvoordelen van Jade Combs en zijn ze legitiem?

Een verbeterde bloedsomloop is het belangrijkste vermeende voordeel van jadekammen. Jade-kamverkopers zoals Mount Lai, het merk achter The Jade Massaging Comb ($ 52, Bloomingdales.com) beweren ook dat ze de ontspanning verbeteren en spanning verminderen, en sommige mensen zweren dat jade-kammen ook de haargroei bevorderen.

Onderzoek naar het effect van jade kammen op al het bovenstaande ontbreekt. Michele Green, MD, een board-gecertificeerde cosmetische dermatoloog die dunner wordend haar in New York City behandelt, zegt dat jade kammen gewoon een luxe is en geen bekende legitieme voordelen biedt. “We hebben eigenlijk alleen anekdotisch bewijs”, voegt Ingegno toe, en dit zijn in wezen patiëntrapporten online.

De enige hint van ondersteuning komt van de mogelijkheid dat het masseren van de hoofdhuid de haargroei kan bevorderen, hoewel deze studie erg klein en van korte duur was. Een kleine studie gepubliceerd in 2016 in Eplasty waarbij negen Japanse mannen betrokken waren, vonden een dagelijkse hoofdhuidmassage van vier minuten gedurende 24 weken een verhoogde haardikte. Er zijn meer studies nodig.

VERWANT: Wat zijn de voordelen van visolie voor je haar?

Zijn er nadelen aan het gebruik van een Jade-kam?

Hoewel onderzoek suggereert dat jade-kammen concrete voordelen biedt, ontbreekt het, jade-kammen is veilig als het voorzichtig en met mate wordt gedaan, en het is onwaarschijnlijk dat het je op enigerlei wijze pijn zal doen, zegt Ingegno.

Een mogelijk nadeel zijn de kosten van hoogwaardige jade, maar Kramer zegt dat het niet nodig is om uit te geven aan een kam voor dagelijks gebruik. Je kunt een kam van mindere kwaliteit jade krijgen voor minder dan $ 10 op Amazon of eBay.

De bovengenoemde experts waarschuwden echter dat u uw verwachtingen moet managen en geen drastische veranderingen moet verwachten. “Zijn de voordelen levensveranderend? Waarschijnlijk niet’, zegt Ingegno. “Maar de kammen voelen prettig aan, zijn veilig en gaan een leven lang mee als je ze niet laat vallen.”

VERWANT: 8 fascinerende feiten die u waarschijnlijk nooit wist over uw huid

Dus, moet je Jade kammen proberen?

Er is niet veel bewijs om het gebruik van jadekammen te ondersteunen, afgezien van anekdotische beweringen, maar het opnemen van jadekammen in uw zelfzorgpraktijken zal u ook geen kwaad doen.

“Zelfs als de resultaten twijfelachtig zijn, doe je jezelf geen pijn en krijg je in ieder geval een mooie kam”, zegt Ingegno.

VERWANT: 7 Mindfulness-gewoonten voor een gezondere, zuiverdere huid

Hoe een Jade-kam te gebruiken

Jadekammen is typisch een doe-het-zelfbehandeling: “Meestal is er geen specialist nodig, omdat dit zijn wortels heeft in de volksgeneeskunde en [traditionally] thuis gedaan”, zegt Ingegno.

Ingegno zegt om iets meer druk uit te oefenen op de hoofdhuid dan je normaal zou doen, en meer tijd te besteden aan het borstelen van je haar. “Je kunt je haar niet verkeerd kammen, maar je kunt het wel beter kammen”, zegt Kramer. “Vanuit alle richtingen kammen levert de beste voordelen op.” Kam bijvoorbeeld van voren naar achteren, van achteren naar voren, van links naar rechts, van rechts naar links, ondersteboven en met de goede kant naar boven.

Hoe lang het duurt voordat je resultaat ziet, hangt af van je doel. “Als je probeert de hoofdhuid te ontspannen en wat spanning te verlichten, merk je misschien al na de eerste keer een verandering”, zegt Ingegno. “Als je op zoek bent naar dikker, gezonder haar, kan het een paar maanden duren, [or may never come to be].”

VERWANT: Wat is hygge en waarom is het goed voor je welzijn?

Vergelijkbare berichten