Wat is tatoeage verwijderen?

Droge hoofdhuid en roos: wat veroorzaakt die schilfers?

Veelvoorkomende oorzaken van roos – en behandelingen die werken

Droge hoofdhuid. Een droge huid op de hoofdhuid kan schilferige schilfers veroorzaken. Roos als gevolg van een droge hoofdhuid kan worden behandeld met goedkope, medicinale roosshampoos die in drogisterijen worden verkocht. Zoek naar producten die pyrithionzink, salicylzuur, teer, seleniumsulfide of ketoconazol bevatten. Gebruik een paar keer per week roosshampoo om schilfers weg te houden.

Een zachte hoofdhuidmassage en een goede spoeling kunnen ook helpen om roos te voorkomen. Vergeet niet dat je hoofdhuid gevoelig kan zijn voor uitdrogende haarproducten, dus wees voorzichtig met je haar en let op wat je erop smeert.

Seborroïsch eczeem. Een vette, vette hoofdhuid is het resultaat van een verhoogde productie van talg of olie uit de talgklieren rond de haarzakjes. Een vette hoofdhuid kan leiden tot andere aandoeningen die roos veroorzaken, met name seborrheic dermatitis, de naam voor eczeem dat de hoofdhuid aantast. Dit huidprobleem is het gevolg van een ontsteking van de vette gebieden, waardoor schilferende, gelige vlekken op de hoofdhuid ontstaan ​​die vervolgens afschilferen. Seborrheic dermatitis kan te wijten zijn aan stress, een vette huid en bepaalde medische aandoeningen. Seizoensveranderingen en een familiegeschiedenis kunnen ook een rol spelen.

Om uitbraken van seborrheic dermatitis te helpen voorkomen, moet u de huid, hoofdhuid en het haar schoon houden door regelmatig te wassen. Medicinale roosshampoos kunnen de aandoening helpen behandelen. Behandelingen op basis van zwavel, selenium, zink of koolteer zijn ontworpen voor ernstige gevallen.

Hoofdhuid psoriasis. Deze inflammatoire huidaandoening geeft de hoofdhuid een zilverachtige, poederachtige uitstraling. Hoofdhuidpsoriasis veroorzaakt vaak dikke schubben en grote, witte schilfers en kan jeuk veroorzaken. Psoriasis komt om onbekende redenen voor, maar men denkt dat het een auto-immuunziekte is. Hoewel u psoriasis niet kunt voorkomen of genezen, kunnen verschillende medische behandelingen, zoals koolteer, lichttherapie en lokaal gebruik van corticosteroïden, helpen bij het beheersen van psoriasissymptomen.

Irriterende of allergische contactdermatitis. Je kunt allergisch of irriterend reageren op een shampoo, stylinggel of ander haarproduct. Het gebruik van een product met een ingrediënt waarvoor je allergisch bent of een product dat de hoofdhuid irriteert, kan leiden tot ontstekingen en een droge, schilferige huid. Het stopzetten van het product dat een reactie veroorzaakt, kan voldoende zijn om de reactie en de roosschilfers te stoppen.

Krijg een roosdiagnose

Hoe weet je zeker welke aandoening je roos veroorzaakt? Alleen een dermatoloog kan de echte oorzaak achterhalen en de beste manier van handelen voorschrijven. Dit is vooral belangrijk wanneer een medische aandoening zoals eczeem of psoriasis de oorzaak is. Als roosshampoos en conditioners van drogisterijen niet helpen, vraag dan een stevige diagnose en advies over de behandeling van een specialist – en neem afscheid van je schilfers.

Vergelijkbare berichten