Wat is tatoeage verwijderen?

7 droge hoofdhuidbehandelingen

Conditionerende behandelingen. Een droge hoofdhuid die niet genoeg natuurlijke olie (talg) produceert, kan je haar dof maken en je hoofdhuid jeuken en schilferen. Probeer je droge hoofdhuid wat van de voeding terug te geven die het nodig heeft. Zoek naar een thuisbehandeling voor diepe conditionering of hete olie bij uw plaatselijke winkel voor drogisterijen of schoonheidsproducten. Als je een behandeling met hete olie gebruikt, zorg er dan voor dat deze niet te heet is; warme olie of een diepe conditioner die twee keer per week op de hoofdhuid wordt aangebracht, kan een jeukende, droge hoofdhuid helpen hydrateren en kalmeren.

Diepe conditionering en behandelingen met hete olie kunnen ook droog, broos haar gezond en soepel maken. Volg de aanwijzingen op de verpakking om te weten hoe lang je het op je hoofdhuid moet laten zitten en hoe je het moet afspoelen – als het niet goed wordt verwijderd, zullen behandelingen het haar vettig maken in plaats van glanzend maken.

Shampoo Switchero. Een droge hoofdhuid kan worden veroorzaakt door het gebruik van agressieve shampoos of te vaak shamponeren. Als je een droge, schilferende hoofdhuid of dof en droog haar hebt, probeer dan een andere shampoo. Kies voor een zachte formule gemaakt voor droog haar en shampoo niet elke dag. Was in plaats daarvan om de dag met warm (niet heet) water; veelvuldig wassen en heet water kunnen uw haar en hoofdhuid uitdrogen. Vermijd ook gels, mousses, haarlak en andere producten die alcohol bevatten en die je hoofdhuid en haar kunnen uitdrogen. Beperk het gebruik van warmteapparaten, zoals een föhn, om het haar de kans te geven zich te herstellen.

Hoofdhuid Massage. Als een droge hoofdhuid witte schilfers produceert, trakteer uzelf dan op een zachte hoofdhuidmassage. Stimuleer uw hoofdhuid met uw vingertoppen terwijl u shampoo gebruikt of wanneer u een hete olie of diepe conditioneringsbehandeling op uw hoofdhuid aanbrengt. Masseer het product zachtjes in de hoofdhuid om het beter te laten werken (het voelt ook geweldig aan). Pas op dat u uw hoofdhuid niet met uw vingernagels krabt.

Vitamine B. Een droge hoofdhuid kan worden veroorzaakt door voedingstekorten, zoals het niet genoeg krijgen van vitamine B6 en B12 in uw dieet. Verhoog uw inname door middel van fruit, groenten en volkoren brood en ontbijtgranen en, indien nodig, door middel van supplementen zoals lijnzaadolie, zink en selenium.

Andere dieetdoses. Het eten van het verkeerde voedsel kan ook invloed hebben op je haar en hoofdhuid. Te veel suikerhoudend voedsel kan leiden tot een droge hoofdhuid en schilfering, dus beperk toetjes en uitstapjes naar de snoeppot. Zelfs gekruid voedsel kan roos veroorzaken, dus probeer ze te vermijden en kijk of je verbetering merkt. Het is ook belangrijk om minder zout en alcohol te gebruiken als je een droge hoofdhuid hebt en meer omega-3-vetzuren binnen te krijgen. Hydrateer je huid ook van binnenuit door veel water te drinken om je huid en hoofdhuid op natuurlijke wijze gehydrateerd te houden.

Shampoos en behandelingen tegen roos. Probeer medicinale vrij verkrijgbare roosshampoos met zinkpyrithion, ketoconazol of seleniumoxide; deze actieve ingrediënten kunnen helpen bij het opruimen van geïrriteerde, schilferige en droge huid. Zorg ervoor dat je ze minstens één of twee keer per week gebruikt en wissel af met een hydraterende shampoo. Er zijn ook oliën en hoofdhuidbehandelingen beschikbaar om roos te behandelen; zoek naar koolteer, selenium of zink in een kokosolie of salicylzuurbasis om de droge hoofdhuid te helpen beheersen.

Raadpleeg uw arts. Als u zelf geen remedie kunt vinden, maak dan een afspraak met uw arts of dermatoloog. Uw droge hoofdhuid kan het gevolg zijn van een gezondheidstoestand. Seborrheic dermatitis kan bijvoorbeeld leiden tot roos, maar wordt eigenlijk veroorzaakt door een overproductie van hoofdhuidolie en zal anders moeten worden behandeld dan een droge hoofdhuid vanwege te weinig olie. Doe je best om je hoofdhuid, huid en haar gehydrateerd te houden met deze tips, maar raadpleeg je arts als ze de klus niet helemaal klaren.

Vergelijkbare berichten