Retinaldehyde 101: voordelen, bijwerkingen, hoe u het aan uw routine kunt toevoegen en meer

Retinaldehyde 101: voordelen, bijwerkingen, hoe u het aan uw routine kunt toevoegen en meer

De belangrijkste bijwerkingen van plaatselijke retinoïden zoals retinaldehyde zijn roodheid, droogheid, schilferige huid en irritatie. Deze effecten kunnen bij elk plaatselijk aangebracht retinoïde optreden en zijn doorgaans ernstiger naarmate de dosis en de concentratie toenemen.

Bedrijven brengen retinaldehyde vaak op de markt als een minder irriterende vorm van retinol dan retinoïnezuur, zegt Dr. Fine. Dat gezegd hebbende, is het waarschijnlijk niet zo effectief in het verminderen van de tekenen van rimpels en pigmentvlekken als het plaatselijke recept, zegt ze.

Er zijn manieren om deze bijwerkingen te bufferen. We leggen hieronder uit hoe u deze aan uw routine kunt toevoegen.

Eén belangrijk voorbehoud: gebruik geen plaatselijke retinoïden als u zwanger bent, adviseert het American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG). Dit omvat vrij verkrijgbare topische producten zoals retinol of retinaldehyde, zegt dr. Friedler. “De systemische absorptie van deze producten is waarschijnlijk laag, maar we willen altijd uiterst voorzichtig zijn”, zegt ze. Benzoylperoxide, azelaïnezuur, salicylzuur en glycolzuur zijn enkele actuele ingrediënten voor acne, pigmentvlekken en rimpels die de ACOG als veilig beschouwt voor gebruik tijdens de zwangerschap, maar neem voor de zekerheid contact op met uw zorgteam.

Nog een belangrijke opmerking: als u een huidaandoening heeft zoals rosacea, eczeem of psoriasis, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw toestand goed onder controle is voordat u een retinolproduct introduceert, inclusief retinaldehyde, zegt Fine. “Als je begint op een plek waar je huidbarrière aangetast is, zal deze alleen maar geïrriteerder raken”, zegt ze. Als uw huid zich op een goede plek bevindt, begin dan langzaam met het aanbrengen, zoals hieronder geadviseerd, en raadpleeg uw dermatoloog.

Vergelijkbare berichten