Gewichtstoename op middelbare leeftijd: waarom het gebeurt, hoe u het kunt stoppen

Gewichtstoename op middelbare leeftijd: waarom het gebeurt, hoe u het kunt stoppen

Eén ding dat vrouwen moeten weten over gewichtstoename op middelbare leeftijd: de strijd is reëel.

Naarmate vrouwen ouder worden, zullen ze waarschijnlijk minder calorieën verbranden vanwege een vermindering van de fysieke activiteit en een afname van de vetvrije massa en spiermassa. Bovendien kan de daling van de oestrogeenspiegels die optreedt tijdens de perimenopauze en de overgang naar de menopauze, het vet dat eerder in de heupen of billen was opgeslagen, herverdelen en naar de taille en buik verplaatsen.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen in de middelbare leeftijd (tussen de 40 en 65 jaar) aankomen. In de studie van vrouwen in het hele land (SWAN) voegden vrouwen tijdens hun middelbare leeftijd gemiddeld 1,5 pond per jaar toe. Op dezelfde manier kwamen in de Nurses’ Health Study vrouwen in de middelbare leeftijd gemiddeld 7 pond aan gedurende 8 jaar follow-up.

Maar er zijn interventies, zowel levensstijl als farmaceutisch, die vrouwen kunnen helpen hun gewicht tijdens de middelbare leeftijd te beheersen, zegt Maria Daniela Hurtado, MD, PhD, een endocrinoloog die deel uitmaakt van het Mayo Clinic Precision Medicine for Obesity-programma in Jacksonville, Florida.

Vergelijkbare berichten