Waarom herhaaldelijk kijken naar zwart geweld zo schadelijk is – en hoe zwarte Amerikanen hun geestelijke gezondheid kunnen beschermen

Waarom herhaaldelijk kijken naar zwart geweld zo schadelijk is – en hoe zwarte Amerikanen hun geestelijke gezondheid kunnen beschermen

“Het voortdurend bekijken van video’s en afbeeldingen van zwarte lichamen die meedogenloos worden aangevallen, tot slachtoffer gemaakt en vermoord, gecombineerd met de wetenschap dat de samenleving deze daden niet vaak bestraft, kan ongetwijfeld leiden tot een slechte geestelijke gezondheid”, zegt Franklin. Dit komt niet alleen door de gruwelijke beelden, maar ook omdat sommige mensen denken dat zij op dezelfde manier gekwetst kunnen en zullen worden, legt hij uit.

“Deze effecten kunnen zich uiten in de vorm van gevoelens van verdriet en hopeloosheid of extreme paranoia, teruggetrokkenheid, hyperwaakzaamheid en agressief gedrag – allemaal symptomen die lijken op PTSS”, zegt Franklin.

Factoren zoals het meemaken van een gevaarlijke gebeurtenis of trauma, het zien van een andere persoon die gewond raakt, het zien van een lijk en gevoelens van afschuw, hulpeloosheid of extreme angst verhogen het risico dat iemand PTSS ontwikkelt, aldus het National Institute for Mental Health.

Herhaalde blootstelling aan micro-agressies, pesten, discriminatie op de werkvloer, racistische profilering door de politie, haatmisdrijven en voortdurende herinneringen aan racistische trauma’s kunnen ertoe leiden dat het trauma opnieuw wordt ervaren of dat er sprake is van hyperarousaliteit, zo blijkt uit onderzoek.

Een studie gepubliceerd in april 2021 in de Proceeding van de National Academy of Sciences (PNAS) Er werd specifiek gekeken naar hoe de berichtgeving in de media over politiemoorden en andere gewelddadige, raciale incidenten de geestelijke gezondheid van zwarte Amerikanen beïnvloeden. De gegevens suggereren dat de geestelijke gezondheid van zwarte Amerikanen verslechterde gedurende de weken dat de berichtgeving over deze incidenten hoger was.

De onderzoekers identificeerden tussen 2013 en 2017 49 veelbesproken anti-zwarte geweldsincidenten (zoals politiemoorden op zwarte mensen en haatmisdrijven).

De onderzoekers maten vervolgens het aantal Google-zoekopdrachten waarin de naam van een zwart slachtoffer van racistisch geweld en het incident na die gebeurtenissen was opgenomen – en vergeleken die cijfers met hoe de deelnemers aan het onderzoek hun wekelijkse geestelijke gezondheid beoordeelden gedurende de weken dat daarover bericht werd. evenementen was hoog.

Uit het onderzoek bleek dat deelnemers een toename rapporteerden in dagen met slechte geestelijke gezondheid gedurende weken waarin twee of meer incidenten van anti-zwart geweld plaatsvonden en wanneer de nationale belangstelling voor de gebeurtenissen groter was.

De PNAS Uit onderzoek bleek ook dat juridische beslissingen waarbij agenten die betrokken waren bij racistisch geweld niet werden aangeklaagd het sterkst geassocieerd waren met slechte geestelijke gezondheidsdagen voor zwarten, wat benadrukt dat het unieke belang van juridische procedures om de geestelijke gezondheid van zwarte Amerikanen te beïnvloeden te wijten kan zijn aan de rol van waargenomen onrechtvaardigheid .

Vergelijkbare berichten