Hoe u een therapeut kunt vinden die de zwarte identiteit begrijpt

Hoe u een therapeut kunt vinden die de zwarte identiteit begrijpt

Barbara Ford Shabazz, PsyD, een klinisch psycholoog en eigenaar van Intentional Activity, een bedrijf voor persoonlijke en professionele coaching, zegt dat maatschappelijke factoren zoals een gebrek aan diversiteit onder professionals in de geestelijke gezondheidszorg een belangrijke rol spelen in de beslissing van veel zwarte individuen om geen hulp te zoeken .

“Werken met een therapeut met wie we een band voelen of die onze ervaringen misschien begrijpt, kan het verschil maken”, zegt ze. Maar het personeel in de geestelijke gezondheidszorg heeft een tekort aan zwarte beoefenaars, voegt ze eraan toe – “waardoor sommige zwarte cliënten terughoudend zijn om hulp te zoeken, omdat ze bang zijn dat hun therapeut hun ervaringen als zwart persoon misschien niet begrijpt.”

Volgens SAMHSA is twee procent van de Amerikaanse psychiaters en vier procent van de psychologen zwart. Volgens Pew-gegevens uit 2023 vormen zwarte individuen 14 procent van de Amerikaanse bevolking.

Uit gegevens die in 2020 zijn gepubliceerd, blijkt dat 10,4 procent van de praktiserende psychiaters zwart, Latino of Indiaans is; deze groepen vormen 32,6 procent van de Amerikaanse bevolking.

Om te voldoen aan de beste praktijken en om ethische en onbevooroordeelde zorg aan cliënten te bieden, hebben verschillende professionele en educatieve organisaties zoals de American Psychological Association (APA), de American Counseling Association en de National Association of Social Workers ethische normen voor leden van hun respectievelijke vakgebieden. , waarin diversiteitstraining op school sterk wordt aanbevolen voordat beoefenaars een licentie krijgen, maar ook daarna.

De APA stelt bijvoorbeeld dat psychologen zich bewust moeten zijn van hun eigen culturele en raciale identiteit, maar ook van die van hun cliënten. Dit houdt onder meer in dat aanbieders kennis hebben van maatschappelijke factoren zoals racisme, vooroordelen en vooroordelen die mensen van kleur negatief beïnvloeden.

Licentievereisten kunnen echter variëren van beroep tot beroep en van staat tot staat.

Mullan zegt echter bezorgd te zijn dat niet alle professionals in de geestelijke gezondheidszorg voldoende diversiteitstraining krijgen.

De California Board of Psychologists vereist dat psychologen elke twee jaar 36 uur training (zoals lessen, conferenties of workshops) voltooien om hun licentie te behouden en te blijven oefenen – en dat vier van die uren verband houden met culturele diversiteit en sociale rechtvaardigheid.

Maar volgens de APA is Californië daarmee een van de slechts negen staten waar psychologen vanaf 2023 verplichten deel te nemen aan diversiteitstrainingen als onderdeel van hun permanente educatievereisten (om hun licenties om te oefenen te behouden).

“Representatie is belangrijk en het gebrek aan diversiteit in het veld vormt een aanzienlijk probleem voor zwarte klanten die zich prettiger voelen bij het werken met een zwarte aanbieder die een deel van hun ervaringen kan delen”, legt Mullan uit.

Vergelijkbare berichten