5 manieren om een ​​gezondere gegrilde kaassandwich te maken

5 manieren om een ​​gezondere gegrilde kaassandwich te maken

Gegrilde kaas is een vast onderdeel van het kindermenu, en met goede reden: de eenvoudige combinatie van geraffineerde witte koolhydraten, zout en vet is universeel aantrekkelijk, genoeg om zelfs de meest kieskeurige eters te verleiden.

Ook veel volwassenen genieten van dit geliefde troostvoedsel: Amerikanen eten jaarlijks naar schatting twee miljard gegrilde kaassandwiches.

Volwassenen zullen echter eerder het gebrek aan eiwitten, vezels en andere voedingsstoffen opmerken in deze handige sandwich, die, in tegenstelling tot de naam, traditioneel wordt gemaakt in een pan op de kookplaat.

Heb je het gevoel dat het tijd wordt dat je tosti een beetje groter wordt? De uiterste eenvoud van deze sandwich maakt hem tot het perfecte blanco canvas voor experimenten: verwissel het brood, mix de kazen, voeg wat groenten toe of gebruik een smaakvolle spread, en je kunt je favoriete comfortfood naar een hoger niveau tillen en er wat in stoppen. broodnodige voeding.

De volgende vijf tips voor het upgraden van uw gegrilde kaas kunnen aanleiding geven tot een aantal leuke eigen ideeën. Een gegrilde kaasreep met zelfgekozen componenten kan een leuke en probleemloze manier zijn om een ​​familiemaaltijd te bereiden waar iedereen van kan genieten. manier. We hebben ook drie recepten toegevoegd voor volwassen tosti's, voor als je meer zin hebt in voeding dan in nostalgie.

  1. Kies volkorenbrood. Volkorenbrood is minder verfijnd dan zijn tegenhanger van witbrood en brengt daarom meer vezels en verschillende B-vitamines op tafel (letterlijk!), merkt de USDA op. Als u dit soort brood gebruikt om uw gegrilde kaas op te bouwen, krijgt u een gezonde basis.
  2. Kies voor een lichtere kaas. Kaas is notoir rijk aan calorieën en verzadigd vet, waardoor het een ‘met mate’ voedingsmiddel is. Als gevolg hiervan is het het beste om de portiegrootte van uw kaas te beperken (1,5 tot 2 ounces (oz) is de aanbevolen portiegrootte – ongeveer 2 plakjes, aanzienlijk minder dan u in welk restaurant dan ook krijgt – merkt de American Heart Association op) en kies, indien beschikbaar, voor een lichte of vetarme versie.
  3. Gebruik een gezond vet. Om gegrilde kaas te maken, wordt het brood traditioneel ingesmeerd met boter (of soms mayonaise) om die prachtige goudbruine geroosterde buitenkant te creëren. Boter (en mayonaise) bevatten beide veel ongezonde verzadigde vetten en moeten zo veel mogelijk worden beperkt, adviseert de American Heart Association. Als je een gezondere olie (zoals extra vergine olijfolie, avocado-olie of plantaardige olie) gebruikt om je gegrilde kaas te bereiden, krijg je dezelfde knapperige en goudbruine kleur zonder al het ongezonde verzadigde vet. Giet gewoon een kleine hoeveelheid olie in de pan of bestrijk elk sneetje brood ermee.
  4. Probeer een nieuwe spread. Gegrilde kaas kan een dubbele bedreiging zijn als je beide kanten van je brood wilt besmeren. Maar als je de boter erin ruilt voor een voedzamer optie, zoals korrelige mosterd of pesto, krijg je meer smaak, zodat je het niet erg vindt om minder kaas te gebruiken.
  5. Voeg producten toe. Fruit en groenten vormen de hoeksteen van elk gezond gerecht, en dat geldt ook voor gegrilde kaas. Kaas past goed bij zoveel verschillende opties, zoet en hartig: appelschijfjes, microgroenten, tomaten, spinazie en kool (rauw of als zuurkool of kimchi voor extra probiotische voordelen) zijn allemaal uitstekende manieren om knapperigheid, vezels en andere voedingsstoffen aan je voeding toe te voegen. bord.

Vergelijkbare berichten