10 alledaagse dingen die de bloedsuikerspiegel doen stijgen

10 alledaagse dingen die de bloedsuikerspiegel doen stijgen

Als u diabetes type 2 heeft, heeft uw arts u waarschijnlijk keer op keer verteld dat het essentieel is om de controle over uw bloedsuikerspiegel te behouden.

“Het beheersen van de bloedsuikerspiegel is om twee belangrijke redenen belangrijk”, zegt Lynn Grieger, RDN, CDCES, een gecertificeerde personal trainer in Prescott, Arizona, en een medisch recensent voor Doctor’s Ask. “Mensen voelen zich dagelijks beter als hun bloedsuikerspiegel binnen een gezond bereik blijft. Op de lange termijn is dit het beste wat je kunt doen om complicaties van diabetes te voorkomen.”

Diabetescomplicaties omvatten zenuwbeschadiging, nierziekte, huidaandoeningen, oogbeschadiging, hartaandoeningen en beroertes, volgens de Mayo Clinic.

Een van de belangrijkste en meest besproken oorzaken van een hoge bloedsuikerspiegel is een dieet dat te rijk is aan koolhydraten, die, eenmaal verteerd, veranderen in suiker (glucose). Bepaalde koolhydraatrijke voedingsmiddelen (bijvoorbeeld witbrood, pasta met witte bloem, suikerhoudende dranken en frietjes) behoren tot de meest voorkomende voedingsmiddelen die de bloedsuikerspiegel doen stijgen, legt ze uit.

VERWANT: 10 voedingsmiddelen die u moet vermijden als u diabetes type 2 heeft

“Veel mensen met diabetes krijgen ook problemen met bewerkte voedingsmiddelen, waaraan suikers zijn toegevoegd waarvan ze misschien niet op de hoogte zijn”, zegt Gregory Dodell, MD, assistent-klinisch professor in de endocrinologie aan de Icahn School of Medicine op Mount Sinai in New York City. Het goede nieuws is dat u door een diabetesvriendelijk dieet te volgen, fysieke activiteit in uw dag op te nemen, medicijnen te nemen (indien aanbevolen door uw arts) en uw bloedsuikerspiegel regelmatig te controleren, u een betere controle over diabetes type 2 kunt krijgen.

Er zijn echter enkele triggers van een hoge bloedsuikerspiegel waar u geen controle over heeft of die u kunnen besluipen. Dergelijke triggers kunnen het moeilijk maken om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, zelfs als u denkt dat u alles goed doet.

Hier zijn 10 verrassende maar veelvoorkomende oorzaken van een hoge bloedsuikerspiegel of hyperglykemie.

Vergelijkbare berichten