Hoe is het om een ​​scan van de botmineraaldichtheid te krijgen?

Hoe is het om een ​​scan van de botmineraaldichtheid te krijgen?

De botziekte osteoporose is een veel voorkomende aandoening in de Verenigde Staten en treft bijna 20 procent van de vrouwen en 5 procent van de mannen ouder dan 50 jaar, volgens de Centers for Disease Control and Prevention.

Osteoporose treedt op omdat botten verzwakt zijn door hormoonverschuivingen door leeftijd, medicijnen of andere factoren. Op dezelfde manier waarop een gebouw afhankelijk is van stalen steigers om het sterk te houden, vertrouwt het lichaam op de interne steigers van zijn botten. Onze bottensteigers worden vooral op jonge leeftijd gebouwd. Naarmate we ouder worden – en vooral nadat een vrouw de hormonale overgang van de menopauze heeft doorgemaakt – verliezen botten kracht. Als ze zwak genoeg worden, kunnen ze breken.

De diagnose en behandeling van osteoporose moeten ruim vóór een breuk plaatsvinden, zegt Ira Khanna, MD, assistent-professor reumatologie aan Mount Sinai West in New York City. Het beste scenario is om de ziekte op te lopen ruim voordat er waarneembare symptomen optreden, zodat de ziekte zo effectief mogelijk kan worden behandeld, merkt ze op.

Screening op botmineraaldichtheid (BMD) is de belangrijkste manier waarop osteoporose en zijn voorloper, osteopenie, worden gedetecteerd. “De resultaten van een botmineraaldichtheidsscan geven een goede indicatie van de botsterkte. Het is de gouden standaard”, zegt Dr. Khanna.

Vergelijkbare berichten