10 zonverzorgingsproducten die dermatologen gebruiken

10 zonverzorgingsproducten die dermatologen gebruiken

Als de zon schijnt, is het niet meer dan normaal om naar de SPF te reiken. Natuurlijk zou het beschermen van je huid tegen de zon niet alleen een zomerse gewoonte moeten zijn. Immers, schadelijke ultraviolette stralen – degenen die verantwoordelijk zijn voor huidkanker, zonnebrand en vroegtijdige veroudering – verdwijnen niet alleen omdat het buiten koud of bewolkt is, merkt de American Academy of Dermatology op.

“UV-stralen kunnen onze huid beschadigen tijdens elk seizoen en elk weertype”, zegt Sourab Choudhury, DO, een board-gecertificeerde dermatoloog en de chief medical officer bij Dermatology Specialists in New York City. “De buitentemperatuur doet er niet toe vanuit UV-perspectief. De zonnestralen kunnen op een koude dag net zo krachtig schijnen als in de zomer.”

Dr. Choudhury zegt dat zelfs korte en intense blootstelling aan de zon, zoals tijdens een wandeling over straat of tijdens een autorit op een zonnige dag, schade door de zon kan veroorzaken. “Breng zonnebrandcrème royaal aan en breng het vaak aan, zelfs als het bewolkt is”, zegt hij. En geef uzelf, indien mogelijk, minstens een half uur na het aanbrengen van uw zonnebrandcrème voordat u uw huis verlaat – dit zal uw zonnebrandcrème de tijd geven om zich aan uw huid te “binden” voordat u wordt blootgesteld aan de zon, volgens de Skin Cancer Foundation.

Natuurlijk, het voegt een extra stap toe aan je dag, maar het is het waard. Studies tonen aan dat zonnebrandcrème kan helpen beschermen tegen drie veel voorkomende huidkankers – plaveiselcelcarcinoom, basaalcelcarcinoom en melanoom – volgens Harvard Health Publishing. De American Cancer Society merkt op dat als u uw huid tegen UV-straling beschermt, u kunt helpen bij het voorkomen van de meeste huidkankers die in de Verenigde Staten worden gediagnosticeerd (waarvan er jaarlijks meer dan vijf miljoen zijn). Bovendien kan het beschermen van je huid tegen de zon de tekenen van veroudering helpen vertragen, volgens de American Academy of Dermatology.

Vergelijkbare berichten