Wat is tatoeage verwijderen?

Impetigo risicofactoren en preventie

Impetigo-preventie is niet alleen bedoeld om te voorkomen dat de infectie andere mensen infecteert, maar ook om te voorkomen dat de infectie zich naar andere delen van uw lichaam verspreidt.

Impetigo is een huidinfectie die vanzelf kan verdwijnen. (4) “Zelfs zonder medicatie zal naar verwachting de meeste impetigo binnen twee tot drie weken verdwijnen”, zegt Rick Pescatore, DO, hoofdarts van de Delaware Division of Public Health.

“Het gebruik van medicatie zoals actueel mupirocine kan die tijdlijn met ongeveer een week versnellen en secundaire of terugkerende infecties voorkomen, wat de eerste episode van impetigo kan bemoeilijken”, zegt hij.

Behandeling wordt aanbevolen om te voorkomen dat u anderen besmet. Antibiotica, vooral actuele, worden vaak gebruikt voor impetigo. Ernstige, wijdverbreide infecties kunnen orale of injecteerbare antibiotica vereisen.

Antibiotica hebben tijd nodig om in uw systeem te komen. U blijft dus ongeveer 24 tot 48 uur na het begin van een medicatiekuur besmettelijk. (4)

Hier zijn een paar tips om te voorkomen dat impetigo naar anderen en naar andere delen van uw lichaam wordt verspreid:

Deel geen persoonlijke spullen. Als een persoon met impetigo zijn zweren aanraakt en vervolgens een item aanraakt, raakt dit item besmet. Daarom is het belangrijk om contact met besmette oppervlakken te vermijden. Deel geen scheermesjes, handdoeken, washandjes of andere persoonlijke spullen. Houd er rekening mee dat impetigo ook via speelgoed van persoon op persoon kan worden overgedragen. Als je merkt dat iemand zweren of blaren heeft die op impetigo lijken, vermijd dan fysiek contact met de persoon of voorwerpen die ze hebben aangeraakt. (2)

Oppervlakken desinfecteren. Het desinfecteren van vaak aangeraakte oppervlakken is een andere manier om de verspreiding van impetigo te helpen voorkomen. Als u op een school of in een kinderdagverblijf werkt, gebruik dan desinfecterende doekjes op werkbladen, deurklinken en lichtschakelaars om het risico op besmetting van mensen te verkleinen. Tref thuis vergelijkbare maatregelen en houd veelgebruikte oppervlakken kiemvrij. (5)

Raak uw zweren of blaren niet aan. Hoe minder je je eigen zweren en blaren aanraakt, hoe kleiner de kans dat je impetigo verspreidt naar andere delen van je lichaam. Zorg ervoor dat je je handen wast na het verzorgen van je laesies. Gebruik een papieren wegwerphanddoek bij het afdrogen van de handen en hergebruik geen doeken. (5)

Verander dagelijks je handdoek en washandje. U kunt de verspreiding van de infectie ook stoppen door elke keer dat u in bad gaat een schone handdoek en een washandje te gebruiken. Was uw lakens, beddengoed en badhanddoeken in warm water. (1,5)

Breng anti-jeukcrème aan. Impetigo kan jeuken en het is belangrijk dat u de laesies niet krabt, omdat de bacteriën onder uw nagels kunnen komen en zich naar andere delen van uw lichaam kunnen verspreiden. Breng anti-jeukmedicijnen aan op laesies (was daarna uw handen) en knip uw nagels om te voorkomen dat u uw huid beschadigt, wat impetigo kan verergeren. (5)

Houd je zweren schoon en bedekt. Zelfs toevallig contact met iemand die impetigo heeft, kan de infectie verspreiden. Als uw kind laesies heeft, zorg er dan voor dat u de zweren of blaren bedekt houdt met gaas en tape totdat de huid geneest. Het bedekken van zweren kan ook andere gezinsleden beschermen, vooral wanneer ze een bed delen met een besmette persoon.

Helaas is het mogelijk dat een infectie terugkeert, zelfs nadat impetigo geneest. Het toepassen van bovenstaande tips helpt ook om herhaalde infecties te voorkomen: persoonlijke spullen niet delen, wonden goed verzorgen en huid-op-huidcontact vermijden. Je kunt jezelf ook beschermen door na elke training te douchen om bacteriën van je huid te verwijderen. (5)

Zorg er tijdens het behandelen van impetigo voor dat u alleen schone kleding draagt ​​en was versleten kleding in warm water. (5) Was bovendien regelmatig uw handen met zeep en warm water, vooral nadat u iemand de hand hebt geschud.

Zorg ervoor dat u de juiste handwastechnieken toepast. Laat niet alleen water over uw handen lopen. Je moet je handen minstens 20 seconden krachtig tegen elkaar wrijven. De juiste manier om je handen te wassen zijn: (6)

  • Maak je handen nat met warm stromend water.
  • Breng zeep aan en wrijf je handen tegen elkaar om schuim te creëren.
  • Wrijf je handen minimaal 20 seconden over elkaar. (Zing of neurie het nummer ‘Happy Birthday’ twee keer van begin tot eind.)
  • Scrub de voor- en achterkant van je handen en tussen je vingers.
  • Spoel uw handen met schoon water.
  • Droog uw handen af ​​met een schone doek.

Soms heeft u geen toegang tot water of zeep. Zo niet, bescherm uzelf dan door een handdesinfecterend middel op basis van alcohol te gebruiken. Zorg ervoor dat het product ten minste 60 procent alcohol bevat. (7)

Zeep en water zijn het beste, maar ontsmettingsmiddelen kunnen een aantal ziektekiemen op uw handen verminderen en het risico op bacteriële infecties helpen verminderen.

Om de gel goed aan te brengen, giet je een kleine hoeveelheid in je handpalm, wrijf je handen tegen elkaar en laat je handen aan de lucht drogen. Van begin tot eind duurt het aanbrengen van handdesinfecterend middel ongeveer 20 seconden. (7)

Vergelijkbare berichten