7 creatieve manieren om kokosolie te gebruiken in uw gezondheids- en schoonheidsregime

7 creatieve manieren om kokosolie te gebruiken in uw gezondheids- en schoonheidsregime

Je kunt niet ontsnappen aan de rage die kokosolie is. Mensen bakken ermee. Ze koken ermee. Ze schenken het in hun koffie en smeren het op hun toast. Ze strijken het zelfs glad in hun haar en huid, en meer. Het lijkt erop dat er niets is dat kokosolie niet kan Doen!

Maar alleen omdat keto-enthousiastelingen deze olie omarmen, wil nog niet zeggen dat het gezonder is dan andere soorten. Een ding om in gedachten te houden als je met kokosolie eet of kookt, is het gehalte aan verzadigd vet. Net als andere vetten die bij kamertemperatuur vast zijn, bevat kokosolie veel verzadigd vet, het soort dat de meeste experts aanbevelen om het in het dieet te beperken. De overgrote meerderheid – 90 procent – van het vet in kokosolie is verzadigd, blijkt uit onderzoek.

Hoewel er enige discussie is geweest over hoe ongezond verzadigd vet werkelijk is, concludeerde een in 2020 gepubliceerde systematische review van 16 klinische onderzoeken dat kokosolie een hoger LDL (“slecht”) cholesterol veroorzaakt dan het gebruik van niet-tropische plantaardige oliën. Dus hoewel het hartbeschermende cholesterol zoals HDL kan verhogen, verhoogt het ook het LDL-cholesterol dat verband houdt met het risico op hart- en vaatziekten.

Om deze reden raadt de American Heart Association aan om uw inname van verzadigd vet te beperken tot 13 gram per dag. Een eetlepel kokosolie bevat volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw ongeveer 11 gram verzadigd vet. Het is heel gemakkelijk om die limiet te bereiken of te overschrijden als je royaal kokosolie gebruikt. Bovendien laat het weinig ruimte over voor andere bronnen van verzadigd vet in uw dieet.

Vergelijkbare berichten