Wat is tatoeage verwijderen?

10 huismiddeltjes voor muggenbeet jeuk

Als het gaat om genieten van het buitenleven, lijken muggenbeten een onvermijdelijk kwaad, vooral bij warm, vochtig weer. Terwijl bijen en wespen gif injecteren als ze steken, injecteren muggen een proboscis, die eruitziet als een klein rietje, om kleine hoeveelheden van je bloed op te zuigen en antistollingsmiddelen vrij te geven. Het immuunsysteem reageert door histamine af te geven, wat een klein, jeukend bultje veroorzaakt. Met andere woorden, wat je weet dat een muggenbeet is, is niet de beet zelf, maar de allergische reactie van je lichaam op stoffen die bijten achterlaten.

Hoewel je met thuisoplossingen voor muggenbeten giftige pesticiden kunt vermijden, kunnen muggenbeten ook riskant zijn. Kinderen zijn gevoeliger voor grote en vervelende muggenbeten dan volwassenen, en hoewel de meeste beten ongevaarlijk zijn, hebben sommige mensen een ernstige, zelfs levensbedreigende allergische reactie.

Als je in een tropisch gebied bent of van plan bent om naar een tropisch gebied te reizen, is het belangrijk om te weten dat muggenbeten ook ziektes kunnen overbrengen, zoals zika, dengue of chikungunya. Neem contact op met de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) voor meer informatie over preventieve maatregelen die u kunt nemen voordat u op reis gaat.

De beste manier om muggenbeten op natuurlijke wijze te voorkomen, is door de insecten zelf te vermijden en uw eigen risico te kennen. Muggen lijken vooral aangetrokken te worden tot grotere mensen en zwangere vrouwen. Ze voelen zich ook aangetrokken tot zoetgeurende lotions en parfums.

Weet dat sommige soorten muggen de voorkeur geven aan zonsopgang en zonsondergang, terwijl andere juist houden van de heetste momenten van de dag. Blijf uit de buurt van stilstaand water, waar muggen broeden en zwermen, en bedek je en draag lichtgekleurde lange mouwen en broeken als je in de buurt van een besmet gebied bent. Als je kunt, probeer dan te slapen in een ruimte met airconditioning (in plaats van een kamer in de open lucht), of overweeg om klamboes rond bedden te hangen.

Alle producten en diensten die in dit artikel worden genoemd, zijn geselecteerd door het commerciële team van Doctor’s Ask en gekozen vanwege hun potentieel om uw welzijn te inspireren en mogelijk te maken. Doctor’s Ask kan een aangesloten commissie verdienen als u een aanbevolen product of dienst koopt.

Vergelijkbare berichten