Heerlijke pastasaladerecepten voor barbecues, picknicks en potlucks

Heerlijke pastasaladerecepten voor barbecues, picknicks en potlucks

Een warme kom pasta is een universeel geliefd troostvoedsel, maar niet echt waar je zin in hebt als het weer warmer wordt. Maak kennis met pastasalade, het ideale gerecht voor barbecues, picknicks en potlucks, of gewoon voor een snelle, bijna moeiteloze lunch of diner.

Pastasalade heeft veel voordelen: het kan een menigte voeden voor centen, en is gemakkelijk van tevoren klaar te maken en te bereiden voor maaltijden waar je de hele week van kunt genieten. Het is zelfs aan te raden om de dressing en andere ingrediënten de tijd te geven om te versmelten, zodat de smaak van pastasalade, in tegenstelling tot veel restjes, na verloop van tijd alleen maar verbetert en niet zo klef wordt als bij andere salades.

Het beste van alles is misschien wel dat pastasalade zeer veelzijdig is, zodat u zich nooit hoeft te vervelen als u dag in dag uit hetzelfde eet. Volgens Britannica zijn er meer dan 400 verschillende soorten pastavormen en -groottes om uit te kiezen, waardoor honderden pastasaladevariaties mogelijk zijn. En dan zijn de alternatieven voor de traditionele griesmeelpasta van griesmeel nog niet eens meegerekend, die meer vezels en eiwitten aan de maaltijd kunnen toevoegen.

U kunt elk assortiment groenten toevoegen: rauw, geroosterd, gegrild, bevroren of ingeblikt. Om er een maaltijd van te maken, gooi je de eiwitten die je bij de hand hebt erbij, zoals overgebleven kip, vis, linzen, of open en roer er een blik bonen door. Werk af met een eenvoudige dressing op basis van olijfolie, die gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten bevat, en eventuele kruiden of smaakmakers, en je hebt een gezonde, smakelijke maaltijd of feestschotel.

Als de koolhydraten in pasta je afschrikken, heeft pastasalade nog een ander voordeel: het koken en vervolgens afkoelen van pasta voordat je het consumeert, verhoogt de hoeveelheid resistent zetmeel, dat wordt gemetaboliseerd op een manier die minder invloed lijkt te hebben op de bloedsuikerspiegel. onderzoek heeft gevonden.

Pastasalade bewaren

Hoe eenvoudig pastasalade ook is om te maken, er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het koken, vervoeren en serveren ervan. Overweeg deze voedselveiligheidstips.

  • Breng de temperatuur omlaag. In plaats van de net gekookte pasta urenlang buiten te laten staan ​​om af te koelen, kun je hem direct nadat hij gekookt is onder koud water afspoelen, zodat hij snel afkoelt.
  • Chill onmiddellijk. Nadat je andere ingrediënten aan de pasta hebt toegevoegd of deze hebt aangekleed, zorg ervoor dat je hem meteen afdekt en laat afkoelen.
  • Draag het koud. Wanneer u pastasalade vervoert, plaats deze dan samen met koelelementen in een koeler om hem koud te houden.
  • Zet bij het serveren een timer. U wilt pastasalade twee uur of minder op kamertemperatuur bewaren; anders kunnen bacteriën die door voedsel overgedragen ziekten kunnen veroorzaken, zich gaan vermenigvuldigen. Als het een bijzonder warme dag is, laat de pastasalade dan maximaal een uur buiten staan. Gooi overgebleven pasta weg nadat deze twee uur uit de koeler of koelkast is geweest, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).
  • Houd restjes in de gaten. Gekoelde pastasalade blijft drie tot vijf dagen goed in de koelkast.

Klaar om je eigen pastasalade samen te stellen? Hieronder staan ​​zeven heerlijke recepten waarmee u indruk zult maken op uw gasten!

Vergelijkbare berichten