Zijn cicaden gevaarlijk voor de menselijke gezondheid?

Zijn cicaden gevaarlijk voor de menselijke gezondheid?

Voor het eerst in meer dan 200 jaar zullen er tegelijkertijd twee groepen periodieke krekels verschijnen – wat betekent dat miljarden insecten rondzwerven.

Er zijn wereldwijd ongeveer 3000 verschillende soorten krekels, en in Noord-Amerika zijn er zeven soorten die elke 13 jaar of elke 17 jaar verschijnen, zegt Hannah Burrack, PhD, een toegepast ecoloog op de afdeling entomologie (de studie van insecten). aan de Michigan State University in East Lansing.

In mei en juni zullen Cicada Brood XIX (13-jarige cyclus) en Brood XIII (17-jarige cyclus) tegelijkertijd naar boven komen, met hun luide gezoem (ze kunnen zo luid zijn als een föhn) en vermolmde exoskeletten met zich mee. . Deze twee soorten hebben enkele van de grootste populaties en samen zullen ze het grootste deel van het oosten van de Verenigde Staten bestrijken, zegt Dr. Burrack.

De zingende insecten zijn al verschenen in South Carolina en zullen tot en met juni blijven verschijnen tot in het noorden van Michigan en Wisconsin. Deze kaart gemaakt door CBS News laat zien waar je dit jaar krekels in de Verenigde Staten kunt zien.

Als u zich afvraagt ​​wat u kunt verwachten, of gewoon helemaal in paniek raakt en zich zorgen maakt over uw gezondheid en geestelijke gezondheid, lees dan verder voor deskundige antwoorden.

Waar kun je de krekels waarschijnlijk spotten?

Als je in een staat woont waar dit jaar krekels voorkomen, is de kans groter dat je ze aantreft op plaatsen met bomen, bosgebieden of struiken die al minstens dertien tot zeventien jaar aanwezig zijn, zegt Burrack.

“De onvolwassen nimfen (babykrekels) voeden zich met de wortels van die planten. Staatsparken, uw plaatselijke stadspark of gebieden met consistente windbedekking zijn de plaatsen waar de kans het grootst is dat er cicadenpopulaties aanwezig zijn”, zegt Burrack.

Zijn cicaden luid? Zullen ze mij 's nachts wakker houden?

In april meldde CBS News dat in South Carolina de krekels in een county zo luid waren dat sommige bewoners het kantoor van de sheriff belden met de vraag waarom ze een ‘geluid in de lucht konden horen dat klinkt als een sirene, of een gejank, of een gebrul. .”

In sommige plattelandsgebieden kunnen ze luidruchtig genoeg zijn om te horen, zegt Burrack. “Als je in een voorstedelijke of stedelijke omgeving woont, is de kans groot dat je qua geluid waarschijnlijk niets bijzonders zult horen. Welke normale insectenpopulaties je normaal ook hoort, dat zul je ook horen”, zegt ze.

Bovendien zullen ze je slaap niet onderbreken, zegt Burrack, tenzij je 's nachts werkt en overdag slaapt. “Cicaden zijn overdag actieve insecten, dus 's nachts maken ze geen geluid”, zegt ze.

Kunnen krekels bijten of ziekten verspreiden?

Cicaden voeden zich alleen met planten en bomen, zegt Burrack.

“Ze bijten of steken geen mensen en verspreiden geen enkele ziekte, noch naar mensen, noch naar planten of dieren die we kennen”, zegt ze.

Als er een cicade op je landt, is dat waarschijnlijk niet expres. Ze zijn doorgaans niet geïnteresseerd in omgang met mensen, en ze zouden ook niet blijven hangen, zegt ze.

Kun je cicaden eten?

“Je kunt krekels eten, en er zijn veel recepten die je online kunt vinden”, zegt Burrack.

Maar sommige mensen moeten het consumeren van krekels vermijden.
  • Mensen met een allergie voor schaaldieren. Cicaden worden soms 'landgarnalen' genoemd en zijn verwant aan schaaldieren, dus eet ze niet als u een bekende allergie heeft.
  • Mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Cicaden en schaaldieren accumuleren kwik, wat schadelijk kan zijn voor de hersenen van een zich ontwikkelend kind.
  • Jonge kinderen, om dezelfde redenen als hierboven.
  • Iedereen die jicht heeft of risico loopt op jicht. Cicaden kunnen jichtaanvallen veroorzaken.

Houd er rekening mee dat krekels mogelijk planten hebben gekauwd met schadelijke pesticiden of andere chemicaliën die misschien niet goed voor je zijn. Je wilt ook geen krekels eten die al dood of lusteloos zijn. Eet ten slotte geen krekels met een witte krijtbodem in plaats van een staart; die een schimmelinfectie hebben.

Als je wat wilt oogsten voor later, spoel, droog en vries de insecten dan in. Dat doodt ze en bewaart ze voor later gebruik.

Hoe smaken cicaden?

Smaken ze lekker? Dat hangt ervan af met wie je praat. Sommige mensen zeggen dat ze een aangename nootachtige smaak hebben, maar ze worden ook wel omschreven als “uitvloeiers van de natuur” (en niet op een complimenteuze manier).

Wat moet ik doen als ik doodsbang ben voor bugs?

Cicaden zijn biologisch fascinerend, hebben geen negatieve impact op mensen en zijn belangrijk voor het ecosysteem, zegt Burrack.

Als dat je 'ick-factor' niet verlicht, probeer dan in gedachten te houden dat ze niet in mensen geïnteresseerd zijn en dat hun opkomst relatief kortstondig is.

“Vergeet niet dat ze vooral voorkomen op plaatsen met langdurige bos- en struikgroei. Als je bang bent krekels tegen te komen, wil je in de lente en de vroege zomer misschien geen tijd in die gebieden doorbrengen – en daarna zijn ze verdwenen”, zegt ze.

Hoe lang zullen krekels bestaan?

Cicaden zullen er vier tot zes weken blijven, zegt Burrack. “Gedurende die tijd paren ze, leggen ze eieren en voeden ze zich een beetje door hun stroachtige monddelen”, zegt ze.

Dan zullen ze óf sterven aan ‘cicade-ouderdom’, óf worden opgegeten door roofdieren, zegt ze – een mogelijke reden dat ze in zulke grote aantallen opduiken volgens voorspelbare schema’s.

“De vogels, reptielen en kleine zoogdieren die krekels eten, raken vrij snel vol als ze plotseling honderdduizenden krekels in hun plaatselijke habitat hebben. Dus hoewel sommigen van hen zullen worden opgegeten, zullen er nog talloze overleven, en we denken dat dit echt de drijvende kracht is achter de evolutie van deze unieke levensgeschiedenis”, zegt Burrack.

Vergelijkbare berichten