Wat is de pH van de huid?  Hoe weet u of de uwe gezond is en waarom het ertoe doet?

Wat is de pH van de huid? Hoe weet u of de uwe gezond is en waarom het ertoe doet?

De stijging van de pH in huidverzorgingsproducten

“Je zuurmantel bestaat uit amino- en melkzuren, plus talg, ook wel vetvrije zuren genoemd”, zegt Tiffany Masterson, de oprichter van de in Houston gevestigde huidverzorgingslijn Drunk Elephant, die ervoor zorgt dat zijn producten pH-neutraal zijn. Masterson is zelf opgeleid op het gebied van de pH van de huid en is grotendeels dankzij het succes van haar merk een leidende stem op dit onderwerp geworden.

“De zuurmantel beschermt de huid toevallig tegen omgevingsfactoren die leiden tot veroudering en algemene irritatie”, zegt ze. De Slaai Makeup-Melting Butter Cleanser van het merk is populair bij schoonheidsinsiders vanwege zijn pH-balancerende krachten.

Andere producten, zoals de Pro-Glycolic 10% Resurfacing Toner van TULA Life, waren zo populair toen ze op de markt kwamen dat ze regelmatig uitverkocht waren.

Het pH-bewustzijn van de huid is zelfs hightech geworden: La Roche-Posay (onderdeel van de L’Oréal Groupe) lanceerde My Skin Track, een draagbare sensor die sporen van zweet uit uw poriën detecteert en een nauwkeurige pH-waarde van de huid belooft in slechts enkele minuten. 15 minuten. (Het product won een innovatieprijs toen het debuteerde op de Consumer Electronics Show 2019.)

Sommigen schrijven de opkomst van pH-gerichte huidverzorging in het Westen toe aan het succes van de Zuid-Koreaanse huidverzorging wereldwijd. “Veel mensen in Korea identificeren zich met een gevoelig huidtype, en een deel van de roodheid en irritatie wordt toegeschreven aan de hoge vervuilingsniveaus in Korea”, zegt Charlotte Cho, medeoprichter van de K-Beauty-website Soko Glam. “Als gevolg hiervan formuleren Koreaanse schoonheidsmerken vaak producten met een lage pH.”

Bestverkopende K-Beauty-merken zoals Corsx en Acwell vermelden vaak de pH van elk product op de etiketten.

Maar sommige medische experts vragen zich af in hoeverre deze focus op pH-gebalanceerde producten van belang is voor de gemiddelde consument. “De reden waarom we er niet te veel over nadenken, is omdat de huidverzorgingswetenschappers dat al hebben gedaan”, zegt de in New York City gevestigde dermatoloog Cheryl Karcher, MD. “Het zijn hele slimme mensen, deze promovendi die deze huidverzorgingsproducten maken. Ze weten dat je iets moet hebben dat de pH-waarde van de huid benadert, anders is het cosmetisch niet aantrekkelijk – het gaat branden.”

De huidbarrière is niet voor niets licht zuur: om vocht binnen te houden en bacteriën buiten te houden, zegt Dr. Karcher. “Als je pH-balans niet goed is en deze te alkalisch is, zal je huid er schilferig en rood uitzien. Als het te zuur is, vergroot je de kans op inflammatoire huidaandoeningen zoals eczeem en acne.

Masterson is van mening dat veel voorkomende ingrediënten in producten veel van onze huidproblemen veroorzaken. Die ingrediënten omvatten geurstoffen, essentiële oliën, uitdrogende alcoholen en agressieve reinigingsmiddelen zoals natriumlaurylsulfaat, die ontstekingen kunnen veroorzaken en de zuurmantel kunnen verstoren.

“Geen enkel product kan een verschil maken in de gezondheid van uw huidbarrière als u een ander product gebruikt dat deze actief schaadt”, zegt Masterson. ‘Zo werkt je lichaam niet. Je kunt niet een sigaret roken en dan wat broccoli eten en hopen dat ze elkaar opheffen. Dus waarom zou jouw huid anders zijn? Dit is de reden waarom we onvermurwbaar zijn over zowel het belang van pH-gebalanceerde formules als het vermijden van de categorieën ingrediënten die schade aan de zuurmantel kunnen veroorzaken.”

VERWANT: 6 manieren om te eten en drinken op weg naar een gezondere huid

Waarom pH-balancerende producten er minder toe doen als u een gezonde huid heeft

Hoezeer de pH-balans en de zuurmantel van de huid er ook toe doen, er bestaat geen pasklare oplossing. Veel hangt af van de natuurlijke staat van uw huid. Karcher legt uit dat een gezonde huid meer inhoudt dan alleen de pH-waarde. “pH is de smaak van de maand, maar het moet deel uitmaken van een groter geheel”, zegt ze. “Ja, je hebt een zure pH nodig om een ​​gezonde huid te hebben, maar als je huid gezond is en je een alkalisch reinigingsmiddel gebruikt, zal je huid binnen een paar minuten terugkeren.”

Karcher gelooft dat de pH een van de vele componenten is die de huid gezond houden, maar het is niet de enige, en ook niet noodzakelijkerwijs de belangrijkste. “Er zijn zoveel factoren die bijdragen aan een algehele gezonde huid, dat als je je alleen op de pH concentreert, je zoveel andere factoren zult missen die net zo belangrijk zijn, of zelfs belangrijker dan de pH”, zegt ze.

Cho is het daarmee eens, maar merkt op dat je, door de pH van je huid op een ideaal niveau te houden met de juiste producten, een aantal veelvoorkomende klachten voor kunt zijn. “De pH van je reinigingsmiddelen is belangrijk omdat iets met een hoge pH, 9 en hoger, te uitdrogend en te strippend kan zijn voor je huid”, zegt Cho. “Wanneer je zuurmantel en huidbarrière worden aangetast, kan dit leiden tot bacteriën, die acne en uitdroging veroorzaken, wat tot rimpels leidt. En als de pH-waarde van je huid normaal is, moet deze er glad en gehydrateerd uitzien.”

VERWANT: De huidverzorgingswoordenlijst die elke vrouw nodig heeft

Hoe een groeiend begrip van darmbacteriën de interesse in de pH-onbalans van de huid heeft aangewakkerd

Youn, een plastisch chirurg gespecialiseerd in holistische schoonheid, gelooft dat een van de redenen waarom de pH-balans zo trendy is geworden in de huidverzorging het groeiende onderzoek naar het microbioom kan zijn, dat ons beschermt tegen ziektekiemen, voedsel afbreekt om energie vrij te maken en de huid kan aantasten.

“Er bestaat nu zoiets als de darm-huid-as, waarbij we ontdekken dat de gezondheid van de darmen ook invloed heeft op de biljoenen bacteriën die op onze huid leven, en als de pH-waarde niet in balans is, kan dit daar invloed op hebben”, zegt Youn, onder verwijzing naar een onderzoeksreview.

Youn zegt dat hoewel velen in de holistische schoonheidswereld geobsedeerd zijn geraakt door de pH, de zuurmantel en het microbioom, dit in de medische wereld nog niet het geval is. “De echte vraag is hoeveel impact de pH van een huidverzorgingsproduct heeft op de huid, en voor hoe lang? Ik denk niet dat we dat weten”, zegt hij. “Als je tien plastisch chirurgen die huidverzorgingsproducten aanbevelen vraagt ​​naar de pH van de huid en de zuurmantel, hebben ze waarschijnlijk geen idee waar je het over hebt.”

Soms volgt onderzoek marketing, voegt Youn toe. “Het valt nog te bezien welke rol de pH-balans speelt bij het verstoren van het microbioom, maar als het bacteriën op de huid aantast, zou dat de oorsprong kunnen verklaren van huidproblemen met ontstekingsziekten zoals eczeem, rosacea en acne – waarvoor in de wetenschap geen bekende oorzaak bestaat. vanaf nu.”

Trevor Cates, ND, een natuurgeneeskundige uit Park City, Utah die de American Academy of Antiaging Medicine heeft toegesproken over de barrièrefunctie van de huid, zegt dat het voedsel dat we eten een rol kan spelen. “Het eten van veel suiker of zuivelproducten kan de talgproductie verhogen”, zegt Cates. “Die dingen kunnen de zuurmantel van binnenuit aantasten. Maar ook wat we op de huid smeren, kan daar invloed op hebben. En het eerste dat mensen doen is een reinigingsmiddel gebruiken, dus het is belangrijk dat het een milde zuurgraad heeft.”

VERWANT: 5 fouten in de nachtelijke huidverzorging die uw schoonheidsdoelen saboteren

De beste manier om erachter te komen of uw huidverzorgingsproducten een lage pH-waarde hebben

Het kan zijn dat u zich niet al te veel zorgen hoeft te maken over de pH van uw producten als u een gezonde huid heeft. Maar als u al last heeft van inflammatoire huidaandoeningen, zoals acne of eczeem, wilt u zich houden aan reinigingsmiddelen, serums en vochtinbrengende crèmes die variëren van 4,6 tot 5,5 om te voorkomen dat de huid wordt gestript, zegt Cates.

Omdat veel huidverzorgingsproducten in de Verenigde Staten de pH van de formule niet op het etiket vermelden, kunt u erachter komen wat de pH van een product is door de website van het merk te raadplegen, of door het bedrijf te bellen en ernaar te vragen. Als je het zeker wilt weten, kun je ook pH-strips kopen en zelf een product testen. “Als je op een plek woont waar het kraanwater hard is, kan dat ervoor zorgen dat de pH-waarde van je huid alkalischer wordt”, zegt Cates. (Als je witte vlekken op je glaswerk ziet, of verkalking op je douchekoppen, heb je volgens Sciencing waarschijnlijk hard kraanwater.) Eén oplossing is om te proberen te reinigen met micellair water, dat door Franse vrouwen wordt geprezen als het geheim van een mooie huid. al tientallen jaren, volgens een artikel in Mode.

Op het gebied van voeding werd in één recensie onderzoek aangehaald dat suggereerde dat voeding een groter verband zou kunnen hebben met de gezondheid van de huid dan veel dermatologen tot nu toe dachten. Op basis van bestaande gegevens is een plantaardig dieet met weinig geraffineerde koolhydraten een goed idee voor de algehele gezondheid van de huid, concludeerden de auteurs van het artikel.

En als al het andere faalt, is het soms het beste om te onthouden dat minder meer is.

“Er is iets dat ik het ‘ziekenhuisfenomeen’ noem”, zegt Masterson. “Toen ik aan het bevallen was, lag ik elke keer een aantal dagen in het ziekenhuis en daarna thuis in bed om te herstellen. Ik besteedde toen echt niet veel aandacht aan mijn huid, en raad eens? Mijn huid was nog nooit zo gelukkig. Dat komt omdat ik het op zichzelf liet functioneren en de zuurmantel met rust liet om zijn werk te doen, wat het heel goed deed. Als je last hebt van huidproblemen en niet weet wat je anders moet doen, is het antwoord bijna altijd: ‘Doe minder.’”

Vergelijkbare berichten