Wat is gezichtsyoga?  Plus, 5 oefeningen om thuis te proberen

Wat is gezichtsyoga? Plus, 5 oefeningen om thuis te proberen

Je weet dat lichaamsbeweging ervoor zorgt dat je er op je best uitziet en je goed voelt. Maar kan het uitbreiden van trainingen naar je gezicht vergelijkbare effecten hebben?

Mogelijk. Dat is het idee achter gezichtsyoga, een groeiende trend die beweert huidliftende effecten te hebben zonder chirurgie, naalden of zelfs dure huidverzorgingsproducten. Hoewel veel mensen hun gebruikelijke gezichtsbehandelingen en procedures hebben uitgesteld om thuis te blijven en hun risico op het oplopen van COVID-19 tot een minimum te beperken, zijn sommigen overgestapt op yoga als een doe-het-zelfbenadering van een jonger uitziende huid.

VERWANT: 5 redenen waarom een ​​huidverzorgingsroutine goed is voor je geestelijke gezondheid

Wat is gezichtsyoga?

Eerste dingen eerst: Face yoga omvat niet de gebruikelijke shavasana of naar beneden gerichte hondhoudingen die je kent uit je yogabeoefening. “Yoga” is gewoon een pakkende manier om gezichtsoefeningen te zeggen die de spieren op je gezicht in bepaalde posities brengen – een beetje zoals yoga voor je lichaam. Het idee is dat het uitvoeren van deze oefeningen ervoor zorgt dat je gezicht er strak en jong uitziet, verzakte en hangende gebieden opheft en jaren van je gezicht afsnijdt.

Vergelijkbare berichten