7 eenvoudige thuishacks voor een gezonde huid

7 eenvoudige thuishacks voor een gezonde huid

Heb je ooit een toename van puistjes opgemerkt nadat je junkfood hebt gegeten? Volgens de Mayo Clinic kunnen voedingsmiddelen met veel geraffineerde koolhydraten, zoals brood en chips, huidaandoeningen, waaronder acne, verergeren. Bovendien kunnen bepaalde voedingsstoffen een gezonde huid bevorderen, zoals vetzuren, vitamine C en probiotica.

“Essentiële vetzuren zoals omega-3’s en omega-6’s vormen de basis van gezonde cellen”, zegt Gonzalez. “Deze vetten helpen de natuurlijke oliebarrière van de huid te produceren, wat van fundamenteel belang is om de huid er jong uit te laten zien en gehydrateerd aan te voelen.” Volgens de National Institutes of Health (NIH) kan daarentegen een laag gehalte aan omega-3-vetten leiden tot een ruwe, schilferige huid. De NIH beveelt volwassen mannen aan om 1,6 gram (g) omega-3 vetzuren per dag in te nemen, terwijl vrouwen 1,1 g per dag van de voedingsstof zouden moeten krijgen, die te vinden is in voedingsmiddelen zoals walnoten, chiazaden en zalm.

Gonzalez beveelt ook vitamine C aan, die voorkomt in citrusvruchten en peterselie. Volgens een recensie uit juli 2012, gepubliceerd in Dermato Endocrinologie. Gonzalez zegt dat het de collageenproductie kan verhogen en schade door vrije radicalen kan bestrijden door zijn antioxiderende eigenschappen.

Ten slotte zijn probiotica, die in yoghurt zitten, een waardige aanvulling op je huidverzorgingsroutine. Probiotica staan ​​bekend om hun positieve invloed op het immuunsysteem en de darmen, en ze kunnen ook helpen bij acne, rosacea, atopische dermatitis en fotoveroudering, die zich op de huid manifesteert als rimpels, volgens een artikel uit juni 2015 gepubliceerd in de International Journal of Women’s Dermatology. “Probiotica helpen je microbioom te behouden, wat helpt bij de textuur en barrière van de huid”, zegt Dr. Longwill. “Het behouden van een gezond microbioom zorgt ook voor een gezonde, stralende huid.”

Vergelijkbare berichten