7 beste kussens voor zijslapers, volgens tests

7 beste kussens voor zijslapers, volgens tests

Als u een zijslaper bent, zijn dit de belangrijkste dingen voor uw kussen zou moeten hebben.

Certificeringen en constructie

Als het om kussens gaat, zijn certificeringen van belang. Het valt je misschien op dat merken dingen noemen als 'Oeko-Tex Standard 100' of 'CertiPur-US'. Als u een kussen ziet met een Oeko-Tex Standard 100-certificering, betekent dit dat de inhoud van het kussen is getest op honderden giftige chemicaliën en stoffen. En als u een CertiPur-US-certificering ziet, heeft uw kussen een verscheidenheid aan tests met betrekking tot het milieu doorstaan, zoals dat het gemaakt is zonder formaldehyde, ozonafbrekers en tal van andere schadelijke componenten.

Voor mensen met een allergie is de constructie van uw kussen iets dat u goed moet onderzoeken. De meeste kussens die hypoallergeen zijn, worden als zodanig geëtiketteerd, maar kussens gemaakt van synthetische materialen (vergeleken met organische vulling zoals boekweit) zijn meestal het beste voor mensen met allergieën en astma, zo blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in de Tijdschrift voor Koreaanse medische wetenschappen.

Grootte, vorm, zolder, drukontlasting, stevigheidsniveau

Wat de loft betreft, raden we aan een kussen te kiezen met een hoge loft, die vijf of meer centimeter hoog is. Een kussen op een hogere zolder is ideaal voor zijslapers, omdat het uw wervelkolom op één lijn kan houden en het gewicht gelijkmatiger kan verdelen voor een betere drukverlichting.

Wanneer u op zoek bent naar een nieuw kussen, zult u naast de traditionele rechthoek wellicht ook verschillende vormen tegenkomen. Sommige merken hebben een gebogen of voorgevormd kussen voor zijslapers gemaakt, dat bedoeld is om het hoofd en de nek beter te ondersteunen. Bovendien ziet u mogelijk ook orthopedische of lichaamskussenopties.

Voor zijslapers is een middelhard of stevig kussen de beste keuze. Als een kussen te zacht is, zakken je hoofd en nek naar beneden, wat geen goede ondersteuning biedt. Bovendien zullen uw hoofd, nek en schouders niet in één lijn liggen met de rest van uw lichaam als u een zacht kussen kiest (en op uw zij slaapt).

Kussenmaterialen die het beste zijn voor zijslapers

De meeste deskundigen raden aan een steviger kussen te kiezen, zodat zijslapers maximale ondersteuning krijgen. Met dat in gedachten zijn materialen als traagschuim of latex optimaal (aangezien je hier niet zo in wegzakt als andere).

Maar je vindt er ook genoeg kussens met vulling van dons, katoen, boekweit, polyester en kapok – en geen van deze is “verkeerd” om te kiezen. Speel met verschillende opties en vind degene die het beste bij u past. Veel kussenmerken bieden immers een genereus retourbeleid, dus profiteer ervan om een ​​aantal kussens uit te proberen (bekijk vóór aankoop het retourbeleid op de site om de algemene voorwaarden te zien).

Vergelijkbare berichten