Dit is waarom je meer voorspel aan je seksuele routine moet toevoegen

Dit is waarom je meer voorspel aan je seksuele routine moet toevoegen

‘Quickies’ kunnen een leuke en spontane traktatie zijn, maar koppels die het voorspel overslaan, laten een geweldige manier voorbijgaan om emotioneel en fysiek contact te maken. “Voorspel is van cruciaal belang, elementair en absoluut noodzakelijk”, zegt Pepper Schwartz, PhD, bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Minnesota in Minneapolis en deskundige en onderzoeker op het gebied van seksuele gezondheid.

Hoewel voorspel essentieel is, zegt Schwartz dat de term opnieuw moet worden geformuleerd. “Het hele idee van voorspel is verouderd in de zin dat het ervan uitgaat dat het echte spel ergens anders plaatsvindt. (Dat) dit is gewoon een soort van het aanzetten van de pomp, in tegenstelling tot een integraal onderdeel van het bedrijven van de liefde”, zegt ze.

Dat gezegd hebbende, voorspel kan paren dichter bij elkaar brengen, of het nu als startlijn of als bestemming dient. Lees verder om de fysieke en emotionele voordelen van voorspel te ontdekken, en hoe u er meer van kunt opnemen in uw seksuele routine.

Wat is voorspel?

Voorspel, ook wel ‘buitenloop’ genoemd, is elke vorm van seksuele activiteit die plaatsvindt voorafgaand aan de geslachtsgemeenschap. Er bestaat niet één manier om aan voorspel deel te nemen en het kan voor verschillende mensen verschillende dingen betekenen.

Over het algemeen kan het gaan om kussen, zachtjes knabbelen, strelen en knuffelen. Het kan ook flirterig sms’en of praten, massage en orale seks omvatten. Als je het een beetje ruw vindt, kan bijten, knijpen, krabben en slaan een seksuele opwinding zijn. Wat de actie ook is, het doel is om de seksuele opwinding te vergroten, wat kan helpen het lichaam voor te bereiden op geslachtsgemeenschap. Voorspel wordt soms gezien als een warming-up voor seks, hoewel het niet noodzakelijkerwijs hoeft te leiden tot geslachtsgemeenschap. Sommige koppels vinden het voorspel zelf seksueel bevredigend als hoofdgebeurtenis.

De voordelen van voorspel

Alles doen wat seksueel opwindend is, kan helpen uw vagina te smeren of u te helpen een erectie te behouden. Voor mensen met penissen kan het voorspel een erectie verlengen en zelfs voortijdige ejaculatie voorkomen, aldus StatPearls.

Bij opwinding trekt het vrouwelijk lichaam de baarmoeder omhoog, waardoor de vagina wordt verlengd. Dit proces wordt baarmoedertenting genoemd en creëert volgens een recensie ook een klein zwembad voor sperma. “Het maakt deel uit van de reproductieve verfijning van onze machines”, zegt Dr. Schwartz. En terwijl die spieren zich ontspannen, worden de zenuwuiteinden gestimuleerd Verloskunde en seksualiteitwat de weg vrijmaakt voor een aangenamere ervaring.

Uit onderzoek onder getrouwde stellen is gebleken dat 1 tot 10 minuten voorspel ervoor zorgde dat 40 procent van de vrouwen een orgasme bereikte tijdens seks. Dat percentage steeg naar 50 bij 12 tot 20 minuten voorspel en 60 bij meer dan 20 minuten voorspel.

“Als we onze geest openstellen voor het ervaren van verschillende soorten plezier, waaronder kussen, aanraken, wrijven en orale seks, geven we onze geest en lichaam veel verschillende manieren om intimiteit en plezier op te bouwen”, zegt Lyndsey Harper, MD, klinisch assistent-professor van verloskunde en gynaecologie aan de Texas A&M School of Medicine in Bryan, Texas.

Vertel uw partner wat u wilt

Als je meer actie in bed wilt, moet je je partner laten weten wat je wilt. Maar praten over seks kan voor sommigen gemakkelijker gezegd dan gedaan zijn. “Seksuele communicatie kan soms moeilijk zijn omdat de meesten van ons geen adequate opleiding of modellering hebben gehad over hoe we dit soort gesprekken moeten voeren”, legt Dr. Harper uit.

Harper beveelt twee zinsstarters aan die u kunt proberen bij het uiten van seksueel verlangen naar uw partner:

  • “Ik wil dat je …”
  • “Het voelt zo goed als je…”

Als je je daar prettiger bij voelt, kun je je seksuele behoeften ook buiten de slaapkamer ter sprake brengen, voegt Harper eraan toe. Als je niet weet hoe je het ter sprake moet brengen, stelt ze voor om het gesprek te beginnen met iets als: “Ons seksleven is heel belangrijk, en ik zou graag willen dat we open over dingen praten. Is het goed als ik dat doe?” dingen met je delen die ik echt leuk vind?”

Communicatiecomfort is nauw verbonden met vertrouwen, zegt Schwartz. Om echte intimiteit en leuk voorspel te ervaren, is het essentieel om elkaar te vertrouwen, vooral omdat onze behoeften voortdurend veranderen. “Je moet al die dingen kunnen uiten die te maken hebben met het lichaam van vandaag, dat niet het lichaam van gisteren was en misschien ook niet dat van morgen”, zegt Schwartz.

“Je creëert een choreografie die uniek is tussen jullie twee. Jullie zijn specifieke minnaars voor elkaar, en het is jullie dans die jullie moeten creëren. Dat vereist eerlijkheid en communicatie”, zegt Schwartz.

Als u problemen ondervindt bij het communiceren met uw partner over uw wensen, wordt het misschien tijd dat u beiden naar een relatietherapeut of sekstherapeut gaat die u kan helpen bij het navigeren door deze discussies.

5 manieren om de hitte hoger te zetten

Voorspel is precies dat: spelen. Jij en je partner kunnen spelen zoals jij wilt. “Over het algemeen duurt het ongeveer twintig minuten voordat vrouwen volledig gesmeerd zijn en klaar zijn voor penetrerende seks. Het is echter het beste om het idee van ‘voorspel’ en de ‘hoofdgebeurtenis’ van penetrerende seks af te schaffen en samen met je partner te werken aan het creëren van een leuk en intiem seksueel leven waarin aan ieders behoeften wordt voldaan’, zegt Harper.

Je voorspel kan het hoofdevenement zelf zijn! Zolang jullie allebei plezier hebben en emotioneel verbonden zijn, kan het voorspel een leuk voorgerecht of voorgerecht zijn. Of je nu je geest en lichaam wilt opwarmen voor seks, of gewoon samen wat plezier wilt hebben, Schwartz stelt deze manieren voor om voorspel in je routine op te nemen:

1. Neem de tijd met aanraking

Streel het gezicht van je partner, haal je vingers door zijn haar en raak zachtjes de binnenkant van zijn armen, buik en dijen aan. Wrijf tegen elkaar of kietel lichtjes – wat maar goed voelt.

2. Praat vies

Zeg wat u voelt, wat u wilt dat uw partner doet en wat u denkt. Wees zo expliciet als jullie beiden prettig vinden.

3. Wees een cheerleader

We hebben het hier niet over een sexy kostuum, maar als jullie dat allebei willen proberen, ga ervoor! Moedig uw partner aan voor wat hij of zij goed doet. Geef ze het gevoel dat ze een geweldige minnaar zijn, en hun vertrouwen zal jullie beide ervaringen rijker maken.

4. Gebruik alle vijf de zintuigen

Geef elkaar een rug-, voet- of volledige lichaamsmassage met een olie of lotion. Giet chocolade, slagroom of andere smakelijke lekkernijen op de huid van uw partner en neem er de tijd voor om het af te likken. Koop samen parfum of cologne voor een geur die uw ontmoeting nog meer versterkt.

5. Vul uw partner aan

Wees specifiek en zeg het hardop. Als u uw partner vertelt wat u leuk vindt aan zijn of haar lichaam en hoe spannend hij of zij is, kan uw partner zich gezien en gewaardeerd voelen, en klaar zijn voor wat sexy plezier.

6. Neem deel aan de buitencursus

Nogmaals, voorspel hoeft niet noodzakelijkerwijs tot geslachtsgemeenschap te leiden, en volgens onderzoek komen de meeste vrouwen tot een orgasme door stimulatie van de clitoris. Dus of het nu gaat om orale seks, stimulatie met de handen van je partner of een seksspeeltje, een buitencursus kan een leuke en plezierige manier zijn om verbinding te maken tijdens intimiteit.

Aanvullende rapportage door Diana Rodriguez.

Vergelijkbare berichten