Mullein Leaf 101: potentiële voordelen, bekende risico's en meer

Mullein Leaf 101: potentiële voordelen, bekende risico’s en meer

Mullein-blad heeft een aantal vermeende voordelen, maar net als bij veel andere supplementen is er meer onderzoek nodig om deze voordelen te bevestigen. Hier zijn enkele van de meest bestudeerde voordelen van toortsblad.

Kan ademhalingsproblemen verlichten

Voor degenen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om een ​​zeurende hoest te verzachten, kan toortsblad een antwoord zijn. “Als vochtopwekkend en slijmoplossend kruid wordt toortsblad al eeuwenlang in de traditionele volksgeneeskunde gebruikt om ontstekingen te verminderen en droge en ontstoken longen en keelweefsel te kalmeren, vooral in gevallen van astma, hoest en longontsteking”, zegt Volpe. Volgens de Cleveland Clinic verdunt toorts ook slijm, zodat het gemakkelijk ophoest, en kan het helpen bij keelpijn, amandelontsteking en allergieën. De saponinen – van nature voorkomende verbindingen – in toortsbladeren worden door klinische kruidkundigen verantwoordelijk geacht voor het losmaken van slijm, zegt Volpe, en uit eerder onderzoek blijkt dit ook.

Kan een oorinfectie behandelen

Oorinfecties kunnen heel vervelend zijn, maar volgens Langone Health van de New York University (NYU) kan toorts, in combinatie met andere kruiden in een oordruppel, enige verlichting bieden, gebaseerd op eerder onderzoek. In het onderzoek waarnaar zij verwijzen, werd gekeken naar 103 kinderen met middenoorontstekingen, en de ene groep slikte een kruidengeneesmiddel (gemaakt met toorts), terwijl een andere een typische oordruppel op de markt gebruikte. De resultaten? Beide therapieën verlichtten in gelijke mate de oorpijn, maar volgens NYU moet er meer onderzoek worden uitgevoerd om te bepalen of toorts echt effectief is in vergelijking met een placebo.

Kan ontstekingen verminderen

Mulleinblad is in verband gebracht met het bieden van ontstekingsremmende voordelen. “Het kan ontstekingen op afstand houden, wat chronische ziektetoestanden kan afweren”, zegt Vicki Shanta Retelny, RDN, een in Chicago gevestigde geregistreerde diëtist-voedingsdeskundige en auteur van Totaal lichaamsdieet voor dummies. Volgens de Cleveland Clinic bestaan ​​de bladeren en bloemen van toorts uit een stof die slijm wordt genoemd; deze film helpt de slijmvliezen in de luchtwegen te bedekken, waardoor ontstekingen mogelijk worden verlicht.

Ontsteking is de natuurlijke reactie van uw lichaam als u gewond raakt; in veel gevallen kan een ontsteking nuttig zijn (roodheid en zwelling kunnen bijvoorbeeld een kapotte knie helpen beschermen), maar chronische ontstekingen in uw lichaam kunnen ongewenste problemen veroorzaken, zoals het vergroten van de kans op een hartaanval en beroerte, aldus Harvard Gezondheid publiceren.

Eén overzicht van onderzoek, gepubliceerd in juli 2021 in het tijdschrift Biologie, onderzocht waarom toorts al eeuwenlang wordt gebruikt in de Spaanse volksgeneeskunde. Eén reden, zo leggen de auteurs uit, is vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen, dankzij de verbindingen die toorts bevat, zoals quercetine (een plantaardig pigment).

Helpt bij het bieden van antioxidantvoordelen

Antioxidanten kunnen van nature in voedsel of in door de mens gemaakte stoffen worden aangetroffen en kunnen volgens MedlinePlus het proces van celbeschadiging in het lichaam voorkomen of vertragen. Mulleinblad bevat antioxidanten, wat een van de redenen zou kunnen zijn waarom het als traditioneel middel wordt gebruikt. “Misschien zijn een van de grootste voordelen de antioxiderende voordelen; het kan de cellen beschermen tegen schade”, zegt Retelny.

Eén studie, gepubliceerd in 2020 in het tijdschrift Medische Chemie, ontdekte dat hoge concentraties toorts met succes hielpen bij het bestrijden van vrije radicalen (waartegen antioxidanten vechten), hoewel lagere doses niet dezelfde effectiviteit hadden. Toch werd deze studie uitgevoerd in een laboratoriumomgeving en zijn verdere studies nodig om de impact ervan op het lichaam te bepalen.

Kan infecties buiten de deur houden

Bepaalde onderzoeken in laboratoriumomgevingen prijzen de antibacteriële eigenschappen van toorts. Onderzoek uit het verleden heeft het bijvoorbeeld in verband gebracht met het stoppen van de groei van longontsteking, stafylokok en E coli bacteriën (hoewel dit een laboratoriumonderzoek was en er meer onderzoek bij mensen moet worden gedaan). Ook diezelfde studie in het tijdschrift Medische Chemie ontdekte ook dat het bacteriebestrijdende eigenschappen had. Sommige onderzoeken suggereerden zelfs dat het mogelijk mensen met de bacteriële infectie tuberculose zou kunnen helpen (hoewel er natuurlijk meer onderzoek moet worden gedaan).

Volgens NYU hebben anderen toorts in verband gebracht met het vermogen ervan om virussen te doden, en in één onderzoek werd opgemerkt dat het kan helpen bij de bestrijding van het herpes simplex 1-virus, terwijl uit ander reageerbuisonderzoek bleek dat het gunstig kan zijn tegen griep. Toch is er nog niet voldoende onderzoek naar gedaan om het effectief te noemen bij het bestrijden van virussen bij mensen.

Vergelijkbare berichten