Een specifieke gids voor de verzorging van de huid rond uw ogen

Een specifieke gids voor de verzorging van de huid rond uw ogen

Als je ogen een venster op je ziel zijn, dan wil je de huid eromheen zo goed mogelijk verzorgen. “Het gebied rond je ogen is een van de dunste, meest gevoelige delen van je lichaam. Het is ook een van de eersten die de allereerste tekenen van veroudering onthult, zoals fijne lijntjes,’ zegt Lauren Fine, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog bij Chicago Cosmetic Surgery and Dermatology in Illinois.

Waarom? Zoals een studie gepubliceerd in 2015 in Geavanceerd biomedisch onderzoek merkt op dat de huid rond de ogen niet zoveel talgklieren en collageen heeft als de rest van je gezicht en lichaam, waardoor deze meer vatbaar is voor uitdroging, hangende huid, lijntjes en rimpels. Sterker nog, een studie gepubliceerd in september 2015 in Klinische anatomie concludeerde dat delen van de huid met minder talgklieren (olie) minder dicht zijn en meer vatbaar voor rimpels, en daarom zijn kraaienpootjes zo’n groot probleem.

3 dingen die u wel en niet moet doen om de huid rond uw ogen te verzorgen

1. Doe er alles aan om uw ooghuid te behandelen

“Oogcrèmes zijn een van de dingen die mensen vergeten en niet vaak gebruiken”, zegt Michele Green, MD, een gecertificeerde dermatoloog in New York City. “Je hebt een vochtinbrengende crème nodig die het gebied kan binnendringen om de hydratatie te leveren die het nodig heeft.”

2. Vertrouw niet op uw gewone gezichtscrème om de klus te klaren

Veel patiënten vragen Dr. Fine of ze gewoon hun gewone vochtinbrengende crème op hun ogen kunnen gebruiken, en meestal is het antwoord nee, zegt ze. “Je hebt een oogcrème nodig die speciaal is ontworpen voor de ooglidhuid”, zegt Fine. Gezichtsserums en vochtinbrengende crèmes kunnen actieve ingrediënten bevatten, zoals retinoïden, die een te sterke concentratie zijn voor de huid onder de ogen.

Vergelijkbare berichten