6 plaatsen die u mist als u zonnebrandcrème aanbrengt

6 plaatsen die u mist als u zonnebrandcrème aanbrengt

1. Oren

Dankzij al hun plooien zijn de oren niet de gemakkelijkste plek om zonnebrandcrème aan te brengen. Maar ze krijgen voldoende zon, dus sla ze niet over (ja, zelfs als je lang haar hebt). De Cleveland Clinic zegt dat de oren de derde meest voorkomende locatie voor huidkanker zijn.

Smeer echter niet alleen de oorlellen in: “Ik zie huidkanker op alle delen van het uitwendige oor en zelfs tot in de gehoorgang”, zegt Tanya Nino, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog en programmadirecteur melanoom bij Providence St. Joseph in Orange County, Californië. “Achter de oren, inclusief de plooi achter het oor, is ook een veel voorkomende plek waar huidkanker ontstaat.”

Breng een breedspectrum zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger aan om uw risico te minimaliseren, adviseert Dr. Nino, en zorg ervoor dat u alle delen van de oren, voor- en achterkant, hebt bedekt. Het is ook een goed idee om een ​​hoed met een rand te dragen en de schaduw op te zoeken waar je maar kunt, zegt ze.

2. Hoofdhuid

Als je denkt dat je haar je hoofdhuid beschermt, denk dan nog eens goed na. “De hoofdhuid is het hoogste punt van het lichaam en verbrandt dus waarschijnlijker dan andere gebieden”, zegt Dr. Green. “Om huidkanker te helpen voorkomen, moet SPF altijd op de hoofdhuid en de haarlijn worden aangebracht.” Hoewel huidkanker op de hoofdhuid niet vaak voorkomt (het is verantwoordelijk voor 2 tot 5 procent van alle huidmelanomen, zo heeft onderzoek aangetoond), moet je toch SPF aanbrengen. Een hoed kan hier uiteraard ook helpen.

Zonnebrandcrème voor de hoofdhuid hoeft ook niet zo rommelig te zijn als u zich waarschijnlijk voorstelt. “Er is een scala aan zonnebrandmiddelen beschikbaar die zijn samengesteld om de hoofdhuid te beschermen zonder residu of een vettig gevoel achter te laten”, zegt Green. Probeer een zonnebrandpoeder zoals Supergoop Poof Part Powder (Supergoop.com) of een mist zoals Sun Bum's Scalp & Hair Mist SPF 30 (Sunbum.com) die speciaal is ontworpen voor de hoofdhuid.

3. Oogleden

De huid rond je ogen is dun en daardoor vatbaar voor huidkanker en tekenen van veroudering, zoals rimpels en zonnevlekken, zegt Green. Volgens Cancer.Net, de website van de American Society of Clinical Oncology, is huidkanker op de oogleden verantwoordelijk voor maximaal 10 procent van alle huidkankers.

“Veel mensen zien af ​​van het aanbrengen van SPF op de oogleden vanwege de gevoeligheid van het gebied”, zegt Green. Voor bescherming zonder de angel kun je kiezen voor een minerale zonnebrandcrème die titaniumdioxide of zinkoxide bevat. Je kunt er een vinden die is samengesteld voor de gevoelige huid, zegt Green. Als alternatief adviseert ze een oogcrème te gebruiken die SPF bevat. Eén optie is Bright-Eyed 100 Percent Mineral Eye Cream SPF 40 (Supergoop.com).

Vergeet ten slotte uw zonnebril niet. “Het kopen van een zonnebril die UV-bescherming biedt, is een geweldige investering en kan de oogleden verder beschermen tegen huidkanker en tekenen van veroudering die worden versneld door zonnestralen”, merkt Green op. Zonnebrillen helpen ook de huid langs het ooglid te beschermen, zegt Nino.

4. Lippen

Je zou je lippen misschien niet als huid beschouwen, maar dat zijn ze wel – en huidkanker kan zich daar ook ontwikkelen. Gelukkig is het beschermen van dit gebied eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een lippenbalsem met een SPF van 30 of hoger, volgens de American Academy of Dermatology Association. “Het gebruik van een lippenbalsem met een SPF is een goede gewoonte om de ontwikkeling van huidkanker en rimpels in het gebied te helpen voorkomen”, zegt Green.

Het moeilijkste is om te onthouden dat je het de hele dag door moet vegen. Nino adviseert om je lippenbalsem elke twee uur opnieuw aan te brengen (of vaker als je aan het zwemmen bent – ​​controleer voor de zekerheid het productlabel).

En als je geen lippenbalsem bij je hebt, maak je dan geen zorgen: “Breng de zonnebrandcrème gewoon op de buitenste lippen aan”, zegt Nino.

5. Nek en borst

U kunt ijverig zonnebrandcrème op uw gezicht aanbrengen voordat u het huis verlaat, maar zorg ervoor dat u ook wat liefde voor uw nek toont. Ongeveer 20 procent van alle nieuwe gevallen van melanoom wordt aangetroffen in het hoofd-halsgebied, blijkt uit een artikel gepubliceerd in oktober 2019 in JAMA Otolaryngologie Hoofd- en nekchirurgie. “De nek en borst zijn ook hotspots voor huidkanker, en (jij) moet op deze gebieden letten”, zegt Nino. Ze geeft er de voorkeur aan om pure zinkoxide op de borst en nek te gebruiken, waarbij ze opmerkt dat getinte zonnebrandcrèmes zich kunnen verspreiden naar kleding.

6 voet

Tenzij u een schoen met volledige dekking draagt, zoals een sneaker, kunnen uw voeten veel zonnestraling opnemen.

“De bovenkant van onze voeten wordt vaak blootgesteld aan de zon, en daar moeten we SPF aanbrengen”, zegt Nino.

De voetzolen daarentegen zijn volgens de Cleveland Clinic over het algemeen beter beschermd vanwege een dikke laag dode huidcellen. Maar als de onderkant van je voeten op de een of andere manier wordt blootgesteld aan UV-licht – bijvoorbeeld als je blootsvoets op het strand ligt – moet je daar ook SPF aanbrengen, merkt Nino op. Uit onderzoek blijkt dat drie tot vijftien procent van de gevallen van melanoomhuidkanker voorkomt op de voet of enkel.

Mensen weten vaak niet dat ze moedervlekken op hun voeten of tenen hebben, dus het is een goed idee om regelmatig een zelfonderzoek van de huid te doen en deze gemakkelijk over het hoofd te zien plekken te controleren, zegt Nino.

Vergelijkbare berichten