Hoe u zich kunt ontdoen van de hobbels op uw achterste

Hoe u zich kunt ontdoen van de hobbels op uw achterste

Volgens artsen van het Wexner Medical Center van de Ohio State University kunnen bultjes op de billen te wijten zijn aan een allergie veroorzaakt door het chemische conserveermiddel methylisothiazolinone (MI), dat voorkomt in vochtige, doorspoelbare doekjes. Volgens onderzoek kunnen deze doekjes bij sommige mensen allergische contactdermatitis veroorzaken, hoewel dit vaker wordt aangetroffen in een ‘veegpatroon’ dan op de bilwang zelf.

VERWANT: Is dat uitslag psoriasis of iets anders?

Behandelingsopties voor het wegwerken van 'Buttne'

Uw behandeling zal afhangen van het feit of u folliculitis, karbonkels, keratosis pilaris of een allergie heeft.

Dit is wat je kunt verwachten.

Behandeling van folliculitis Meestal verdwijnen de uitbarstingen van folliculitis vanzelf. Als dit niet het geval is, kan een dermatoloog een combinatie van producten voorschrijven om uw huid te zuiveren. “Vaak kan 'kontacne' worden behandeld met een plaatselijke antibioticacrème of een antibacteriële wasbeurt, zoals een crème die benzoylperoxide bevat”, zegt MacKelfresh. In zeldzame gevallen heeft u mogelijk een oraal antibioticum of een antischimmelmedicijn nodig.

“Zoek naar reinigingsmiddelen die 10 procent benzoylperoxide bevatten, een ingrediënt dat het aantal acne-veroorzakende bacteriën verlaagt en ontstekingen vermindert”, zegt Zeichner. “Laat de reiniger op de huid schuimen terwijl je het alfabet zingt voordat je het afspoelt – dit zorgt ervoor dat het actieve ingrediënt voldoende contacttijd heeft om zijn werk te doen.”

Karbonkelbehandeling Omdat karbonkels dieper gaan, is de behandeling intensiever. Volgens MedlinePlus krijgt u mogelijk een antibioticum (oraal of lokaal) om de infectie te bestrijden. Uw zorgverlener moet mogelijk ook de steenpuist doorprikken of doorboren om de opgehoopte pus in een veilige, steriele omgeving af te voeren. Het gebied wordt vervolgens afgedekt met een verband. Probeer nooit zelf een karbonkel leeg te maken.

Keratosis Pilaris-behandeling Omdat de aandoening pijnloos is en vaak wordt beschouwd als slechts een variant van de normale huid, kan deze volgens de Mayo Clinic niet worden voorkomen, hoewel een vochtinbrengende crème kan helpen als je te maken hebt met droge plekken. Zalven met salicylzuur of glycolzuur kunnen ook effectief zijn, aldus de Mayo Clinic.

Allergie behandeling Wacht een maand met het gebruik van vochtige doekjes. Als u zich slechts een week of twee onthoudt, ziet u uw huid mogelijk niet helderder, zeggen experts.

VERWANT: 8 contactdermatitistriggers die u kunnen verrassen

Hoe u kunt voorkomen dat er puistjes op uw billen verschijnen

“Je kunt 'kontacne' voorkomen door over het algemeen in goede gezondheid te blijven”, zegt MacKelfresh. Probeer deze voorzorgsmaatregelen te nemen:

  • Draag waar mogelijk losse kleding. Strakke kleding, vooral in combinatie met zweet, kan huidirritatie veroorzaken die tot folliculitis leidt. Zorg ervoor dat u na het sporten uw kleding omkleedt en gaat douchen. Ook adviseert de Mayo Clinic om elke keer dat u gaat baden een schone handdoek en washandje te gebruiken.
  • Werk samen met uw arts om eventuele chronische gezondheidsproblemen, zoals diabetes, onder controle te krijgen. Chronische gezondheidsproblemen kunnen het voor uw lichaam moeilijker maken om infecties te bestrijden.
  • Als u folliculitis krijgt, zorg er dan voor dat u dit snel onder controle krijgt om karbonkels en de noodzaak van een agressievere behandeling te voorkomen.
  • Vermijd bevochtigde, doorspoelbare doekjes, vooral die gemaakt met MI.

Aanvullende rapportage door Leslie Barry.

Vergelijkbare berichten