7 potentiële gezondheidsvoordelen van Barre

7 potentiële gezondheidsvoordelen van Barre

Barre bestaat al tientallen jaren. Toch wint deze training – die elementen van ballet, yoga en Pilates combineert – nog steeds elk jaar liefhebbers. En het kan iets te maken hebben met de unieke voordelen van het combineren van drie bewezen trainingen in één.

Hoewel barre niet zo goed bestudeerd is als yoga, pilates en ballet, biedt het ongetwijfeld gezondheidsvoordelen. Hier zijn er zeven.

1. Je versterkt je spieren

De combinatie van ballet-, pilates- en yogaoefeningen in barre versterkt het hele lichaam, maar richt zich vooral op de bilspieren (bilspieren), quadriceps (de spieren aan de voorkant van je dijen), hamstrings (de spieren aan de achterkant van je dijen) , kuiten en voeten, zegt Alex Higa, een door de American Council on Exercise (ACE) gecertificeerde personal trainer bij Tempo in San Francisco.

Een barre-training versterkt ook je kern, samen met de rotatormanchet (kleinere spieren die de kop van het bovenarmbeen in je schouderkom houden) die vaak over het hoofd worden gezien bij standaard krachtroutines, zegt Elizabeth Matzkin, MD, een board-gecertificeerde orthopedist. chirurg en hoofd van Women’s Sports Medicine in het Brigham and Women’s Hospital in Boston.

2. Je bouwt spieruithoudingsvermogen op

Barre houdt vaak in dat je je lichaam in verschillende posities houdt aan de balletbarre of op de yogamat. In fitnesstaal staan ​​dit bekend als isometrische oefeningen, waarbij spieren samentrekken zonder van lengte te veranderen (of zonder beweging). Encyclopedie van gedragsgeneeskunde. Soms vraagt ​​je barre-instructeur je misschien zelfs om pulsen (kleine, herhaalde opwaartse bewegingen van een lichaamsdeel) toe te voegen aan je isometrische houdingen.

Barre-bewegingen zijn doorgaans klein en zien er dus misschien niet indrukwekkend uit voor een toeschouwer. Toch bouwen ze een serieus spieruithoudingsvermogen op, een vaardigheid die de National Academy of Sports Medicine (NASM) definieert als het vermogen om kracht te produceren en gedurende een langere periode vast te houden. Een groter spieruithoudingsvermogen kan je helpen een betere houding te behouden en met gemak zware voorwerpen op te pakken, waardoor het spieruithoudingsvermogen een essentieel onderdeel van de algehele gezondheid wordt, zegt Higa.

3. Je krijgt flexibiliteit

Flexibiliteit – of het vermogen van uw spieren, ligamenten en pezen om passief te strekken – is volgens de International Sports Science Association (ISSA) een essentieel onderdeel van gezond bewegen. Met voldoende flexibiliteit kunnen uw zachte weefsels door het juiste bewegingsbereik bewegen, waardoor u beter kunt functioneren in het dagelijks leven, bijvoorbeeld wanneer u voorover buigt of hurkt om iets van de vloer op te rapen of uw hoofd draait om achter u te kijken terwijl u ben aan het rijden.

Veel mensen verliezen flexibiliteit naarmate ze ouder worden, deels als gevolg van inactiviteit en deels als gevolg van het verouderingsproces, merkt ACE op. Dit is waar barre kan helpen, omdat de trainingen veel rekoefeningen bevatten, zegt Dr. Matzkin.

4. Je zult een beter evenwicht hebben

Naast de flexibiliteit neemt ook het evenwicht af met de leeftijd. Maar een goede balans, die Harvard Health Publishing definieert als het vermogen om uw gewicht zo te verdelen dat u kunt bewegen zonder om te vallen, kan blessures voorkomen en uw vermogen verbeteren om dagelijkse taken uit te voeren of atletische inspanningen na te streven. Voor oudere volwassenen is evenwicht essentieel om vallen en daaraan gerelateerde verwondingen te voorkomen, merkt het National Institute on Aging (NIA) op.

Enter: Barré. Deze training bevat veel oefeningen waarbij je op één been moet balanceren terwijl je je vasthoudt aan een balletbarre of stoel. Uit onderzoek blijkt dat het evenwicht op één been verreikende voordelen kan hebben. Uit een onderzoek in de Brits tijdschrift voor sportgeneeskundewas het vermogen om minstens 10 seconden op één been te balanceren een voorspeller van de overleving bij ruim 1.700 volwassenen tussen de 51 en 75 jaar; degenen die het 10 seconden of langer volhielden, deden het beter in de loop van de 12 jaar durende onderzoeksperiode dan degenen die dat niet deden.

5. Je houding zal verbeteren

Als u zich zorgen maakt over een slechte houding, kan de barre u helpen rechtop te komen. Tijdens de les wordt je geïnstrueerd om je te concentreren op een goede uitlijning door je ruggengraat te strekken en je schouders naar beneden en naar achteren te trekken, zegt Dara Driessea, een door de American Sports and Fitness Association (ASFA) gecertificeerde personal trainer en barre-instructeur met FlexIt in Barnegat, New Jersey. Barre-oefeningen versterken ook uw borst, schouders en kern, waardoor u de juiste houding kunt behouden.

6. Je zult een betere coördinatie hebben – en een fitter brein (misschien)

Barre-lessen combineren doorgaans choreografie met muziek, wat coördinatie kan opbouwen. En hoe beter u gecoördineerd bent, hoe kleiner de kans dat u uzelf verwondt. “Coördinatie wordt belangrijker naarmate je ouder wordt om te helpen bij het evenwicht”, zegt Higa.

Nog een uitbetaling? “De bewegingen zullen niet alleen je lichaam uitdagen, maar ook je hersenen”, zegt Higa. Hoewel er geen specifiek onderzoek naar barre bestaat, toont onderzoek naar dans de algemene voordelen voor de hersengezondheid van deze activiteit aan, waardoor het vooral nuttig is voor oudere volwassenen. Uit een review en meta-analyse bleek dat dans het werkgeheugen, de cognitieve flexibiliteit (het mentale vermogen om zich aan nieuwe of veranderende gebeurtenissen aan te passen) en het leervermogen verbetert bij oudere volwassenen met verschillende niveaus van cognitieve vaardigheden.

7. Je krijgt een boost voor je geestelijke gezondheid

Gezien het feit dat is aangetoond dat fysieke activiteit de stemming verbetert – de auteurs van een eerdere studie noemden lichaamsbeweging de beste strategie voor het reguleren van de stemming – is het niet moeilijk om te zeggen dat barre opbeurend kan zijn.

“Vreugdevolle bewegingen, zoals wat je in de barre doet, vieren wat het menselijk lichaam kan doen”, zegt Ginger Garner, DPT, een integratieve fysiotherapeut en oprichter en CEO van Living Well, een levensstijlgeneeskundig instituut in Greensboro, North Carolina. Er zit ook een mindfulness-component aan vast, en “als gevolg daarvan krijg je een aantal voordelen voor de geestelijke gezondheid”, zegt ze. Onderzoek toont aan dat lichaam-geestoefeningen zoals Pilates en yoga – twee elementen van barre – de mentale helderheid en het positieve denken kunnen verbeteren.

Hoeveel barre moet je doen?

In tegenstelling tot aerobe oefeningen en krachttraining heeft barre geen specifieke richtlijnen voor hoe vaak je het moet doen om de vruchten te plukken.

Voor de goede orde: het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HHS) beveelt 150 minuten aërobe activiteit met matige intensiteit en twee krachtsessies voor het hele lichaam per week aan. Volgens Matzkin is barre misschien voldoende om aan je krachttrainingsbehoeften te voldoen, maar het daagt je misschien niet voldoende aëroob uit om mee te tellen voor de cardiorichtlijnen.

Hoe weet je dat? Probeer de praattest die wordt aanbevolen door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Om in aanmerking te komen voor matige intensiteit moet je tijdens barre wel kunnen praten maar niet zingen. Dus als barre niet uitdagend genoeg is om je een beetje buiten adem te laten, zorg er dan voor dat je andere aerobe activiteiten in je wekelijkse routine opneemt.

Het is ook de moeite waard om op te merken dat barre oudere volwassenen kan helpen hun evenwicht te vergroten, zoals aanbevolen door de CDC om vallen en valgerelateerde verwondingen zoals botbreuken te voorkomen.

Als je nieuw bent bij barre, begin dan met twee persoonlijke of virtuele lessen per week, zegt Driessea. Hoewel de lessen over het algemeen 45 tot 60 minuten duren, wil je misschien eerst een kortere les zoeken, voegt ze eraan toe. Als uw lichaam eenmaal gewend is aan het barre, kunt u overstappen op langere en frequentere lessen.

Ten slotte adviseert Driessea om je trainingen zo te plannen dat je op niet-opeenvolgende dagen barre doet (geef jezelf minstens één dag vrij tussendoor).

Vergelijkbare berichten