Wat is collageen?  Gezondheidsvoordelen, voedselbronnen, supplementen, soorten en meer

Wat is collageen? Gezondheidsvoordelen, voedselbronnen, supplementen, soorten en meer

Hier is een niet zo geweldige realiteit: “Elk jaar na 30 verliezen we collageen en ons vermogen om hoogwaardig collageen te produceren kan afnemen”, zegt Robinson. Ze raadt aan om topicals te gebruiken die de collageenproductie verbeteren om collageenvoorraden aan te vullen. Een daarvan is retinoïden of retinols, vaak geformuleerd in anti-aging crèmes en serums. Uit een in 2016 gepubliceerde studie bleek dat retinoïnezuur en retinol de collageensynthese in de huid stimuleren. (8) Zeichner voegt eraan toe dat het aanbrengen van producten die alfahydroxyzuren bevatten, zoals glycolzuur, en peptiden de vorming van collageen kan veroorzaken.

Er zijn verschillende behandelingen, uitgevoerd in het kantoor van de dermatoloog, die helpen om het collageen te verhogen. “Studies bewijzen dat verschillende procedures de collageenproductie kunnen verhogen en het uiterlijk van de huid kunnen verbeteren”, zegt Yag-Howard. Deze omvatten lasers, radiofrequentie, echografie, microneedling en vulstoffen, zegt ze.

U bent ook het beste gediend door een gezond dieet aan te houden. Eiwitrijk voedsel levert de aminozuren die uw lichaam nodig heeft om collageen te produceren. Het krijgt ook wat hulp van andere voedingsstoffen, zoals vitamine C, zink en koper. (3) Om de collageenproductie te maximaliseren, moet u een gevarieerd dieet volgen dat gevuld is met hele voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, volle granen, bonen, mager vlees, zeevruchten en noten. En ja, dat klinkt als het advies voor gezond eten dat je al lang hebt gehoord.

Draag ten slotte een breedspectrumzonnebrandcrème met minimaal SPF 30. “Dit is de beste manier om gezond collageen te garanderen”, zegt Zeichner. “Zorg ervoor dat je het elke dag draagt, want zelfs incidentele blootstelling aan zonlicht telt gedurende je hele leven op”, zegt hij. Je eerste verdedigingslinie is om het collageen dat je hebt te beschermen, in plaats van later te proberen je slechte gewoonten op het gebied van bescherming tegen de zon goed te maken. (9)

Oefen zelfzorg met huidmassage. Er is een kleine hoeveelheid gegevens die suggereren dat regelmatige huidmassage de vorming van procollageen-1 kan stimuleren en de voordelen van antiverouderingscrèmes kan versterken. (10)

Werk ook niet tegen de natuurlijke aanmaak van collageen door uw lichaam. Dat betekent alcoholgebruik verminderen en stoppen met roken. Deze twee gewoonten worden geassocieerd met collageenverlies dat leidt tot de vorming van rimpels in het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen, in de kraaienpootjes, en “glimlach” -lijnen in diepere lagen etst. (11) Beperk bovendien de suikerconsumptie, die de vorming van geavanceerde glycatie-eindproducten (“AGE’s”) veroorzaakt die collageen wegvreten. (12)

Meer informatie over manieren om collageen in je gezicht te verhogen

Vergelijkbare berichten