Wat is tatoeage verwijderen?

Wat is tatoeage verwijderen?

Het verwijderen van tatoeages kan met verschillende technieken worden uitgevoerd. U en uw provider kunnen bij het kiezen van een behandelingsoptie rekening houden met de grootte, kleur, ontwerp en leeftijd van uw tatoeage.

Laserverwijdering

Tegenwoordig zijn lasers de geprefereerde methode voor het verwijderen van tatoeages. De behandeling maakt gebruik van geconcentreerde lichtgolven om inktdeeltjes in de huid op te warmen. Deze deeltjes breken vervolgens in kleinere stukjes die het immuunsysteem van uw lichaam opruimt.

De meeste mensen hebben meerdere laserbehandelingen nodig, meestal tussen de 6 en 10, om het gewenste resultaat te bereiken. Sommige lichtere inktkleuren, zoals groen, rood en geel, zijn moeilijker te verwijderen met een laser dan andere. Zwart en blauw zijn meestal het gemakkelijkst te richten met een laser.

Chirurgie

Bij chirurgische verwijdering van tatoeages snijden artsen eenvoudig de huid weg die de tatoeage bevat. Vervolgens trekken ze de omliggende huid naar elkaar toe en sluiten deze. Deze methode, die meer geschikt is voor kleinere tatoeages, zal een litteken veroorzaken.

Dermabrasie

Dermabrasie is een techniek waarbij een speciaal gereedschap wordt gebruikt om de huid te schuren en lagen met inktdeeltjes te verwijderen. Dermabrasie wordt niet vaak gebruikt voor het verwijderen van tatoeages omdat het vaak inconsistente resultaten oplevert en aanzienlijke littekens achterlaat. Voor het verwijderen van een tatoeage kan meer dan één dermabrasiesessie nodig zijn.

Chemische peelings

Chemische peelings die trichloorazijnzuur (TCA) bevatten, zijn een minder vaak gebruikte methode om tatoeages te verwijderen. Wanneer TCA op de huid wordt aangebracht, verwijdert het de buitenste laag, samen met de tatoeage-inkt.

Vergelijkbare berichten