Is natuurlijke deodorant eigenlijk gezonder voor u?

Is natuurlijke deodorant eigenlijk gezonder voor u?

Natuurlijke deodorants zijn niets nieuws. Vaar door de gangpaden van je supermarkt en de kans is groot dat je hele schappen van het spul vindt, naast natuurlijke versies van verschillende andere producten voor persoonlijke verzorging, huis en schoonheid. Vaak zijn ze duurder dan hun meer conventionele tegenhangers.

De implicatie is dat de natuurlijke producten inherent veiliger en zuiverder zijn dan de zogenaamde “onnatuurlijke” versies, die al tientallen jaren worden gebruikt.

Maar zijn natuurlijke deodorants echt beter voor je dan gewone oude Speed ​​Stick? Dit is wat experts en wetenschappelijk bewijs suggereren.

Het verschil tussen natuurlijke deodorant en conventionele deodorant

Alvorens natuurlijke en conventionele deodorants te vergelijken, is het de moeite waard erop te wijzen dat er eigenlijk twee verschillende soorten producten zijn binnen de deodorantcategorie: deodorants en anti-transpiranten. Zoals uitgelegd in een artikel in Annales de Dermatologie en de Vénéréologie in 2020 worden anti-transpiranten geformuleerd om zweten te voorkomen, en ze gebruiken aluminiumzouten als het actieve ingrediënt om dit te doen.

Vergelijkbare berichten