Waarom het gebruik van Calamine Lotion als make-upprimer een slecht idee is, zeggen dermatologen

Waarom het gebruik van Calamine Lotion als make-upprimer een slecht idee is, zeggen dermatologen

Calamine-lotion heeft een glow-up.

Ja, die bescheiden roze lotion die ooit op je waterpokken, muggenbeten of verbrande huid werd gedept na te veel uren in de zon – ah, dierbare jeugdherinneringen.

Nu is het trending als de ultieme pre-make-up primer, acnelittekenbehandeling en SPF-product, alles in één. Op TikTok smeren fans van de hack, zoals @therealembree, een dun laagje op hun gezicht (met blote handen of een kwast), laten het drogen en brengen dan foundation aan voor een matte, vlekkeloze look die de hele dag blijft zitten. De praktijk bestaat al jaren, maar make-upartiest @tiasamudda wordt gecrediteerd voor het nemen van het viraal, omdat ze regelmatig haar gezicht laat zien dat is ingesmeerd met calamine-lotion voordat ze make-up toevoegt. “Mijn gezicht, mijn keuze”, vertelt ze kijkers in één video van 18 juli met meer dan 1,4 miljoen views.

Anderen hebben hun voorbeeld gevolgd. “10/10 zou aanbevelen”, zegt @brittanybowmann1, en benadrukt haar nog frisse foundation na een hele dag werken. “Dit is hier goud”, zegt @official_lady_venom, een aanvankelijke scepticus. Tot op heden is de hashtag #calominelotion meer dan 20 miljoen keer bekeken.

Vergelijkbare berichten