8 potentiële gezondheidsvoordelen van Aloë Vera

8 potentiële gezondheidsvoordelen van Aloë Vera

1. Aloë Vera-gelpoeder kan de bloeddruk helpen verlagen

Aloë vera is geen vervanging voor lichaamsbeweging, gezond eten en medicijnen – die allemaal kunnen helpen om hoge bloeddruk te verlagen, aldus de American Heart Association (AHA). Het kan enig voordeel bieden als aanvullende therapie, maar het onderzoek is nog steeds zeer beperkt.

In één onderzoek kregen 90 mensen met diabetes die niet afhankelijk waren van insuline ofwel dagelijks 100 milligram (mg) aloë vera-gelpoeder in capsules, ofwel dagelijks 200 mg aloë vera-gelpoeder in capsules, of gedurende drie maanden geen behandeling. De aloë vera-groepen kregen ook voedingsadvies.

Toen onderzoekers de proefpersonen na drie en zes maanden evalueerden, ontdekten ze dat aloë verapoeder de systolische en diastolische bloeddruk van beide groepen hielp verlagen, wat niet werd gezien bij de groep zonder behandeling. Onderzoekers zeiden dat dit het gevolg kan zijn van twee ontstekingsremmende componenten in aloë vera: aloë-emodine en aloïne; en ander onderzoek, zowel in ratten- als in vitro-modellen, heeft aangetoond dat deze twee componenten ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

VERWANT: 5 veranderingen in levensstijl om u te helpen de bloeddruk te verlagen

2. Aloë Vera kan de bloedsuikerspiegel helpen stabiliseren

Gewichtsverlies, een gezond dieet en lichamelijke activiteit helpen het risico op diabetes te verlagen en de bloedsuikerspiegel te verbeteren. Maar er zijn ook aanwijzingen die wijzen op het potentiële voordeel van aloë vera op de controle van de bloedsuikerspiegel.

In één systematische review verbeterde een aloë vera-supplement de bloedsuikerspiegel bij mensen met prediabetes en type 2-diabetes. Het verlaagde de nuchtere plasmaglucose bij mensen met prediabetes, en het verbeterde de A1C aanzienlijk bij personen die diabetes type 2 onder controle hadden.

De onderzoekers zeiden dat de associatie te wijten was aan het vermogen van aloë vera om de opname van glucose in het spijsverteringskanaal te verminderen en de glucoseproductie te verlagen. Ze moedigden aanvullende onderzoeken van hoge kwaliteit aan om de effecten van aloë vera op de bloedsuikerspiegel te kwantificeren.

VERWANT: Kan Aloë Vera helpen bij diabetes type 2?

3. Aloë Vera in mondwater kan de tandgezondheid verbeteren

Aloë vera kan een onverwacht nuttige aanvulling zijn op uw mondgezondheidsregime, dankzij de mogelijke antiplaque- en anti-gingivitis eigenschappen.

In een drievoudig blind gerandomiseerd onderzoek werden 345 proefpersonen verdeeld in drie groepen van 115 en werd hen gevraagd hun mond tweemaal daags te spoelen met een specifiek mondwater gedurende 30 dagen: één groep kreeg een mondwater op basis van aloë, één kreeg een mondwater met het populaire kiemdodende chloorhexidinegluconaat, en één kreeg een placebo-mondwater met gedestilleerd water.

Na 30 dagen was het mondwater op basis van aloë vera even effectief in het verminderen van bloedend tandvlees en tandplak als het mondwater met chloorhexidine in vergelijking met de placebogroep.

Een ander onderzoek vond vergelijkbare resultaten bij het vergelijken van een mondwater op basis van aloë vera met een mondwater op chloorhexidine en een placebo met zout water, hoewel dit onderzoek over een kortere periode (slechts vier dagen) plaatsvond.

Deze resultaten suggereren dat een mondwater op basis van aloë vera een geschikt alternatief zou kunnen zijn voor traditioneel mondwater bij mensen met tandplak en gingivitis.

4. Aloë Vera kan de collageenproductie stimuleren en huidveroudering tegengaan

Aloë vera wordt gebruikt als ingrediënt in huidverzorgingsproducten, van vochtinbrengende crèmes tot gezichtsmaskers – en met goede reden. Dit kan worden toegeschreven aan de hydraterende, anti-verouderingseigenschappen van de gel.

Het aanbrengen van een vochtinbrengende crème is een belangrijke stap in je schoonheidsregime, omdat het water in de huid vasthoudt, waardoor deze er jeugdiger uitziet, aldus de Mayo Clinic; Een droge huid daarentegen zorgt ervoor dat dikke huidcellen verschrompelen, wat leidt tot voortijdige rimpels.

Aloë vera heeft een hoog aantal mucopolysachariden, een hydraterende molecule die vocht in de huid houdt. (Hyaluronzuur, een populair huidverzorgingsingrediënt dat bekend staat om zijn hydraterende en anti-verouderingseigenschappen, is volgens onderzoek een ander mucopolysacharide.)

In één recensie activeerde aloë ook fibroblasten (een type cel dat voorkomt in bindweefsel), waardoor de productie van collageen- en elastinevezels toeneemt. Het resultaat kan een strakkere huid en minder rimpels zijn, maar dit is nog niet afdoende onderzocht.

VERWANT: 13 natuurlijke remedies voor een droge huid die u thuis kunt maken

5. Aloë Vera-gel is populair vanwege de verzachtende ontstekingen bij zonnebrand

Dit is veruit een van de bekendste voordelen van aloë vera: na een vervelende zonnebrand heb je waarschijnlijk de gel van de plant over je huid ingezeept ter verlichting.

Uit één onderzoek bleek dat aloë vera de roodheid van de huid die werd blootgesteld aan ultraviolette straling aanzienlijk verminderde in vergelijking met een placebo. (1 procent hydrocortisoncrème bleek echter efficiënter te zijn dan aloë vera).

“Aloë is mijn favoriete natuurlijke keuze voor de behandeling van zonnebrand”, zegt Adrienne Haughton, MD, dermatoloog bij Stony Brook Medicine, gevestigd in Commack, New York. “Aloë-gel verkoelt en heeft ontstekingsremmende eigenschappen, dus het zal onmiddellijk enige verlichting bieden bij ongemakken die gepaard gaan met zonnebrand.”

Een systematische review van 23 onderzoeken vond een verband tussen aloë vera en de genezing van verschillende vormen van brandwonden (exclusief zonnebrand). Onderzoekers zeiden dat dit te wijten was aan het vermogen van de plant om ontstekingen te bestrijden en het feit dat aloë vera glucomannan bevat, een verbinding met regeneratieve eigenschappen.

Deze onderzoekers concludeerden dat de plant mogelijk de wondhersteltijden, infecties en roodheid van de huid zou kunnen verminderen. Ze merkten ook op dat aloë vera-gel het meest effectief bleek te zijn bij eerste- en tweedegraadsbrandwonden. Volgens de Skin Cancer Foundation treffen eerstegraads brandwonden alleen de buitenste laag van de huid en dringen tweedegraads brandwonden door tot in de diepere lagen van de huid, waardoor zwelling en blaarvorming ontstaat.

VERWANT: 7 fouten met zonnebrandcrème die uw huid beschadigen

6. Aloë Vera kan op natuurlijke wijze van acne afkomen

“Dankzij de natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen dient aloë vera ook als een uitstekende acnebehandeling”, legt Jamie Bacharach uit, een erkende natuurgeneeskundige en hoofd van de praktijk bij Acupunctuur Jeruzalem in Jeruzalem, Israël. “Of het nu wordt toegepast op puistjes of op algemene gebieden met roodheid en irritatie, aloë vera blijkt de verschijning en prominentie van acne en zelfs acnelittekens te verzachten en te verminderen.”

Ze waarschuwt echter dat aloë vera niet rechtstreeks op open acne-vlekken mag worden aangebracht.

Volgens onderzoek heeft aloë vera het vermogen om de productie van prostaglandine E2 te verminderen, waardoor roodheid en zwelling worden verminderd. Volgens een ander artikel zijn dit lipiden die een ontstekingsreactie veroorzaken in de talgklieren, die vastzitten aan de haarzakjes en olie produceren. Hoe minder ontstekingen in de talgklieren, hoe minder ontstekingsacne.

VERWANT: 7 eenvoudige huismiddeltjes tegen acne

7. Aloë Vera-gel is een natuurlijk tegengif voor huidirritatie

Aloë vera heeft niet het potentieel om alleen acne te helpen; het kan mogelijk ook andere huidaandoeningen verbeteren.

“Er is ook aangetoond dat de ontstekingsremmende effecten van Aloë Vera-gel gunstig zijn bij de behandeling van psoriasis en eczeem”, zegt Dr. Haughton.

Volgens de National Psoriasis Foundation (NPF) kan het drie keer per dag aanbrengen van crèmes die 0,5 procent aloë vera bevatten, roodheid en schilfering verminderen. Toch merkt de NPF op dat dit een complementaire en integratieve behandeling is, en het meest effectief is wanneer het wordt gebruikt in combinatie met meer traditionele behandelingsopties voor psoriasis.

Wat eczeem betreft, is er beperkt, gecontroleerd onderzoek bij mensen naar de mogelijke voordelen van aloë vera. Uit één onderzoek bleek echter dat Olivederma (een plaatselijke crème met aloë vera en olijfolie) vergelijkbare, zo niet superieure, voordelen vertoonde in vergelijking met plaatselijke steroïden bij patiënten met eczeem bij gebruik gedurende zes weken. De auteurs van een ander onderzoek wezen erop dat de antibacteriële, schimmelwerende en hydraterende eigenschappen van de plant kunnen helpen bij het voorkomen van opflakkeringen bij mensen die last hebben van atopische dermatitis, wat volgens de American Academy of Dermatology de meest voorkomende vorm van eczeem is.

Op dezelfde manier suggereert een artikel van de National Eczema Association dat, anekdotisch, aloë vera-gel kan helpen de opflakkeringen van eczeem te verminderen, dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen en het beperkte risico.

VERWANT: Is honing het geheim voor een zuivere huid als u eczeem heeft?

8. Aloë-latex kan constipatie verlichten, maar kan bijwerkingen veroorzaken

Constipatie wordt volgens de Mayo Clinic gedefinieerd als minder dan drie stoelgangen per week. Maar hoewel laxeermiddelen, een vezelrijk dieet en een verhoogde waterinname de onregelmatige darmen kunnen helpen verbeteren, “suggereert er ook enig bewijs dat het oraal gebruik van aloë vera de symptomen kan verbeteren bij patiënten met PDS en constipatie”, zegt Jesse P. Houghton, MD. senior medisch directeur gastro-enterologie bij SOMC Gastroenterology Associates in Portsmouth, Ohio.

“Dit is een van de best bestudeerde voordelen van de aloëplant”, vervolgt hij. “Het werkt als een natuurlijk laxeermiddel via twee mechanismen: het zorgt voor hydratatie dankzij het hoge watergehalte, en het bevat antrachinonen, die werken als een stimulerend laxeermiddel.”

Eén analyse van drie onderzoeken suggereerde de potentiële therapeutische voordelen van aloë vera voor constipatie-overheersende PDS of functionele constipatie. Onder de 151 geanalyseerde deelnemers vertoonden degenen die oraal aloë vera-extract kregen voor het prikkelbaredarmsyndroom een ​​significante verbetering van hun symptomen vergeleken met de placebo.

Volgens de Mayo Clinic kan het innemen van aloë-latex echter buikkrampen, diarree, kaliumgebrek en nierschade veroorzaken als het op de verkeerde manier wordt ingenomen. (Aloë-latex is het deel van de aloë-plant waarvan wordt gesuggereerd dat het laxerende eigenschappen heeft; uit onderzoek is gebleken dat aloë vera-gel niet hetzelfde laxerende effect heeft, omdat het geen antrachinonen bevat.) In 2002 gaf de Food and Drug Administration (FDA) fabrikanten opdracht om aloë vera te verwijderen uit vrij verkrijgbare laxerende producten vanwege veiligheidsoverwegingen, volgens het National Center for Complementary and Integrative Health. Raadpleeg uw arts voordat u aloë-latex als laxeermiddel gebruikt.

Vergelijkbare berichten