Wat is tatoeage verwijderen?

Kankerrisico’s, tekenen, symptomen, tests, behandelingen en meer

Als u de diagnose kanker heeft gekregen, kunnen bepaalde hulpmiddelen u helpen uw aandoening beter te begrijpen en ermee om te gaan. Hier vindt u een verzameling van enkele van onze favoriete organisaties, artikelen en websites voor meer informatie en ondersteuning.

Favoriete kankerorganisaties

Amerikaanse Kankervereniging (ACS)

De ACS werd in 1913 opgericht door tien artsen en vijf leken die vastbesloten waren het bewustzijn over kanker te vergroten. Sindsdien is haar missie uitgebreid met het bieden van onderwijs, ondersteuning, diensten, belangenbehartiging en financiering.

Nationaal Kankerinstituut (NCI)

Het NCI is het centrum van door de overheid gefinancierd kankeronderzoek in de Verenigde Staten. Op de site vindt u informatie over specifieke soorten kanker, lopend onderzoek en klinische onderzoeken.

Amerikaanse Vereniging voor Klinische Oncologie (ASCO)

ASCO is een organisatie die artsen en oncologieprofessionals vertegenwoordigt die zorgen voor mensen met kanker. Het heeft tot doel de zorg voor patiënten te bevorderen door middel van klinisch onderzoek, beleid en educatieve middelen.

Amerikaanse Vereniging voor Kankeronderzoek (AACR)

De AACR is ’s werelds oudste professionele organisatie die zich bezighoudt met kankeronderzoek. Het werkt aan het bevorderen van het kankerbewustzijn door middel van onderwijs, onderzoek en publicaties.

Nationaal Uitgebreid Kankernetwerk (NCCN)

Deze non-profitorganisatie is een alliantie van 27 uitgebreide kankercentra die zich inzetten voor het verbeteren van onderzoek, onderwijs en efficiëntie van hoogwaardige kankerzorg.

Amerikaanse kinderkankerorganisatie (ACCO)

De ACCO, opgericht door een groep ouders van wie de kinderen kanker hadden, is nu een van de grootste basisorganisaties die zich inzetten voor de strijd tegen kanker bij kinderen. Het biedt ondersteuning en hulp aan gezinnen en biedt programma’s aan om de levens van kinderen met kanker te verbeteren.

Toegangspoort voor kankeronderzoek

Deze non-profitorganisatie financiert wereldwijd kankeronderzoek en klinische onderzoeken. Negenennegentig cent van elke dollar die Gateway ontvangt, gaat rechtstreeks naar de financiering van fase 1- en fase 2-klinische kankeronderzoeken, waarin de veiligheid en werkzaamheid van nieuwe behandelingen worden onderzocht.

Favoriete online ondersteunings- en belangenbehartigingsnetwerken

Kankerzorg

Als u ondersteuning zoekt, is CancerCare een goed beginpunt. De organisatie biedt gratis diensten aan iedereen die getroffen is door kanker. Het biedt informatie over financiële hulp en ondersteuning van oncologische maatschappelijk werkers en kankerexperts.

Kankerondersteuningsgemeenschap: Gilda’s Club

Het CSC maakt gebruik van directe dienstverlening, onderzoek en belangenbehartiging om ervoor te zorgen dat iedereen die getroffen is door kanker een beter leven leidt. We zijn dol op hun Cancer Experience Registry – een plek waar patiënten, overlevenden en zorgverleners hun stem kunnen laten horen.

Nationale Coalitie voor Kankeroverleving (NCCS)

De NCCS pleit voor kwaliteitsvolle kankerzorg. De non-profitorganisatie bedacht de algemeen aanvaarde definitie van overleven en definieert iemand als een overlevende van kanker “vanaf het moment van de diagnose en voor de rest van het leven.”

Stomme kanker

Soms voelen jongere mensen met kanker zich over het hoofd gezien. Stupid Cancer vult de leemte op voor de belangenbehartiging, het onderzoek en de ondersteuning van jonge volwassenen (leeftijd 15 tot 39) tegen kanker. Haar missie is ervoor te zorgen dat de jonge kankergemeenschap over informatie en hulpmiddelen beschikt die geschikt zijn voor hun leeftijd.

Kanker Hoop Netwerk (CHN)

De CHN is een non-profitorganisatie die kankerpatiënten, overlevenden en hun families gratis koppelt aan getrainde ondersteunende vrijwilligers. We vinden het geweldig dat de vrijwilligers kankeroverlevenden zijn die patiënten helpen en ondersteunen door middel van diagnose, behandeling en herstel.

Friend for Life Kankerondersteuningsnetwerk

Iedereen die tegen kanker vecht, heeft een vriend nodig waarop hij kan leunen. Friend for Life koppelt kankerpatiënten aan getrainde vrijwilligers om hen tijdens de behandeling te ondersteunen. De vrijwilligers zijn zelf kankeroverlevenden die dezelfde soort kanker hebben gehad of dezelfde behandeling hebben ondergaan.

Patiëntkracht

Patient Power biedt middelen voor kankerpatiënten, zodat zij weloverwogen beslissingen kunnen nemen over hun gezondheid en zorg. Het verbindt u via de website en evenementen met een gemeenschap van overlevenden, medische professionals en organisaties.

Stichting Patiënten Advocaten (PAF)

Het navigeren door de financiën is voor veel mensen met kanker moeilijk. PAF fungeert als contactpersoon tussen een patiënt en zijn werkgever, verzekeraar en schuldeisers. Met de hulp van bekwame casemanagers krijgen patiënten toegang tot kwaliteitszorg en financiële hulp.

Coalitie voor financiële bijstand voor kanker (CFAC)

De CFAC heeft tot doel kankerpatiënten te helpen hun financiële problemen het hoofd te bieden. Het is een coalitie van financiële hulporganisaties die hun krachten hebben gebundeld om kankerpatiënten te helpen een betere gezondheid en welzijn te ervaren door financiële uitdagingen te overwinnen.

Favoriete apps, producten en gadgets

Kies Hoop

Van linten tot kleding, Choose Hope biedt een verscheidenheid aan koopwaar en cadeaus voor kankerbewustzijn voor iedereen die door kanker wordt geraakt. U kunt producten zoeken en kopen op basis van het type kanker. Het beste deel is dat de organisatie een deel van de opbrengst gebruikt om maandelijks een bedrijfsdonatie te doen aan een toonaangevend kankeronderzoekscentrum.

Stuur gewoon geen bloemen

Op zoek naar het perfecte cadeau voor iemand die strijdt tegen kanker? Just Don’t Send Flowers biedt praktische en persoonlijke mogelijkheden. Hun chemomandjes en kankerzorgpakketten zitten boordevol attente items voor mensen die voor kanker worden behandeld. U kunt uw cadeau zelfs personaliseren met kleuren of linten, passend bij een specifiek kankertype.

WonenMet App

Deze gratis app is ontworpen om gebruikers te helpen het leven met kanker te beheren. Hiermee kunt u contact maken met dierbaren, om ondersteuning vragen, georganiseerd blijven en uw gezondheidsdoelen bijhouden, allemaal op één plek. We vinden het leuk dat je vrienden en dierbaren kunt uitnodigen om je te steunen en je updates te zien.

De Kankercoach-app

De gratis app The Cancer Coach biedt informatie over gepersonaliseerde behandelingsopties voor borst-, prostaat- en darmkanker. Enkele van de belangrijkste functies zijn onder meer vragenlijsten en behandelrapporten, video’s, een kalender, een dagboek en een verklarende woordenlijst met veelgebruikte termen.

Cancer.Net mobiele app

Deze gratis app, gesponsord door ASCO, bevat functies waarmee u actuele informatie kunt krijgen over meer dan 120 soorten kanker, uw behandelingen kunt volgen, medicatie kunt registreren en advies kunt krijgen over hoe u met bijwerkingen om kunt gaan. Je hebt ook toegang tot kankergerelateerde podcasts, video’s en blogs. We vinden het geweldig dat de app ook beschikbaar is voor Spaanstaligen.

Favoriete kankerblogs

Blog voor een genezingsgemeenschap

Op zoek naar een plek om jouw verhaal te delen? Met Blog for a Cure kunnen kankerpatiënten hun reis documenteren. De gratis dienst is een manier voor de community om elkaar te ondersteunen en hun ervaringen en tips te delen.

Ik had kanker

IHadCancer is een gemeenschap van kankeroverlevenden die patiënten en hun zorgverleners helpen vooruit te komen in hun kankertraject. Hun blogpagina biedt persoonlijke verhalen over het leven met en het verslaan van kanker.

Navigerenzorg: inspirerende kankerblogs

Dit is een directory met blogs, gerangschikt op type kanker.

OncoLink

Informatie is macht als het gaat om de strijd tegen kanker. Het OncoLink-blog biedt actuele informatie over kanker voor patiënten, zorgverleners en artsen. Het doel is om patiënten te voorzien van de juiste informatie, zodat zij hun eigen belangenbehartiger kunnen zijn en weloverwogen behandelbeslissingen kunnen nemen.

Favoriete patiëntgerichte jaarvergaderingen

AJMC Patiëntgerichte oncologische zorgbijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst werken toonaangevende experts uit de sector samen aan manieren om op waarde gebaseerde zorg te verbeteren. Patiëntgerichte kankerzorg is het belangrijkste onderwerp dat wordt behandeld.

Bijeenkomst van de Amerikaanse Vereniging voor Kankeronderzoek (AACR).

De AACR Annual Meeting biedt de nieuwste ontdekkingen op het gebied van kankeronderzoek. Het belicht het werk van de knapste geesten van instellingen over de hele wereld.

Favoriete informatie over voeding voor kanker

NCI’s Nutrition in Cancer Care (PDQ®) – Patiëntenversie

De pagina Nutrition in Cancer Care van het NCI biedt een uitgebreid overzicht van de rol van voeding voor kankerpatiënten. We vinden het leuk dat de site populaire supplementen belicht en de onderzoeken die het gebruik ervan ondersteunen.

Favoriete retraites

Commonweal Cancer Help-programma (CCHP)

CCHP is een retraite van een week op een terrein van 60 hectare in Californië. Het doel is om bezoekers te helpen een beter en, indien mogelijk, langer leven te leiden. Het programma omvat dagelijkse groepsondersteuningssessies, massage, yoga, meditatie, diepe ontspanning, imaginatiewerk, symbolisch leren door middel van een praktijk genaamd Sandtray, poëzie en andere helende oefeningen. CCHP is er voor mensen in elk stadium van het kankertraject en voor hun naasten. De all-inclusive kosten bedragen ongeveer $ 2.500 per persoon.

Vergelijkbare berichten