Beste kussen voor nekpijn, getest en ondersteund door experts

Beste kussen voor nekpijn, getest en ondersteund door experts

Bekijk de belangrijkste dingen waar u op moet letten voordat u een nieuw kussen voor nekpijn aanschaft.

Materialen

“Kies voor ondersteunende maar conforme materialen zoals traagschuim of latex”, legt Dr. Ormond uit. “Deze materialen volgen de natuurlijke ronding van je nek en verminderen de drukpunten. Alternatieve donzen en donzen kussens kunnen werken, maar het kan nodig zijn dat u ze regelmatig opschudt om de juiste ondersteuning te behouden.

Grootte, vorm, zolder

Terwijl u kussens winkelt, ziet u een aantal verschillende maatopties: standaard, queen of king (standaard en king zijn de meest voorkomende). Wanneer u beslist welke maat u kiest, houd dan rekening met uw bedgrootte en slaapplaatsen. Als je met een partner in een groot bed slaapt, heeft het niet zoveel zin om een ​​kingsize kussen te kopen (tenzij je dat gewoon heel graag wilt).

Wat de vorm betreft, zul je merken dat sommige kussens voor nekpijn gebogen of voorgevormd kunnen zijn. Kies je voor een kussen met een unieke vorm, dan kan het zijn dat je een speciale kussensloop van het merk moet aanschaffen. Sommige niet-standaard kussens passen misschien nog steeds in standaard shams, maar kijk er goed naar voordat je ze koopt.

En bij het kiezen van een kussenzolder raadt Ormond er een aan die ‘in lijn ligt met uw slaaphouding’. Degenen die op hun buik slapen, hebben lage of middelgrote hokken nodig, zijslapers moeten kiezen voor middelgrote of hoge hokken, en rugslapers hebben middelgrote hokken nodig.

Type ondersteuning

Net zoals wanneer u voor een kussenloft kiest, zal de beste ondersteuning voor u overeenkomen met uw slaaphouding. Buikslapers gedijen het beste met een zachte tot middelmatige stevigheid, en zijslapers hebben een stevig of middelhard kussen nodig. Als je een rugslaper bent, zoek dan naar een medium of medium stevig kussen. Als u echter merkt dat een andere stevigheid beter voor u werkt, blijf daar dan bij! Dit zijn slechts suggesties om potentiële nekpijn te minimaliseren.

Vergelijkbare berichten