Striae: waarom ze gebeuren en hoe ze te behandelen

Striae: waarom ze gebeuren en hoe ze te behandelen

Op een vergelijkbare manier is er niet veel dat kan worden gedaan om striae te voorkomen, en er is geen substantieel bewijs dat enige remedies echt werken.

Toch raadt Kassouf aan om je huid elke dag te hydrateren met een vochtinbrengende crème – vooral tijdens de zwangerschap – om de huid flexibeler te maken om uit te rekken.

“Zie het als Play-Doh”, zegt ze. “Als het nieuw en gehydrateerd is, is het buigzamer en gemakkelijker uit te rekken. Maar als het uitgedroogd is, is het niet meer zo flexibel en begint het te barsten. Het is een beetje hetzelfde concept.”

Kassouf merkt op dat in veel gevallen, vooral wanneer de huid snel uitrekt, hydratatie striae waarschijnlijk niet zal voorkomen. Maar er is reden om aan te nemen dat het enig voordeel kan opleveren.

“Technisch gezien zijn striae atrofische littekens als gevolg van verstoring en schade aan het bindweefsel in de huid”, zegt Kassouf. “We gebruiken vaak verzachtende middelen [moisturizing treatments] om te helpen bij wondgenezing, waardoor epidermale cellen beter over de wondbasis kunnen bewegen. Als we de striae beschouwen als wonden aan de huid, dan kunnen de verzachtende middelen mogelijk helpen om ten minste enkele van de genezingsmechanismen bij te houden.

Hoewel onderzoek beperkt is, suggereren sommige onderzoeken dat hyaluronzuur, een stof die van nature in het lichaam wordt aangetroffen, striae kan voorkomen.

Hyaluronzuur wordt toegevoegd aan veel vrij verkrijgbare lotions en crèmes.

Een studie vond dat Centella asiatica, ook bekend als gotuola, een kruid dat in sommige schoonheidsproducten wordt gebruikt, kan striae tijdens de zwangerschap voorkomen. Toch merken de onderzoekers op dat het bewijs beperkt is en dat er meer onderzoek nodig is.

Dus houd je verwachtingen laag.

Omdat snelle gewichtstoename en gewichtsverlies striae kunnen veroorzaken, moet u streven naar een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging om snelle gewichtsschommelingen te voorkomen.

Als je topische steroïden hebt voorgeschreven, gebruik ze dan slechts af en toe en vermijd in het algemeen langdurig of continu gebruik, zegt Massick.

“Als je systemische steroïden hebt gekregen voor een medische aandoening, is het doel om de laagst mogelijke dosering te behouden en indien nodig zo snel mogelijk af te bouwen”, zegt ze.

Praat met uw arts als u vragen heeft over de medicijnen die u gebruikt en hun mogelijke bijwerkingen.

Tot slot, als u anabole steroïden gebruikt om spieren op te bouwen, stop dan met het gebruik ervan. “Ze zijn geen gezonde manier om spieren op te bouwen”, zegt Massick.

Vergelijkbare berichten