Banana Boat-zonnebrandcrème teruggeroepen wegens sporen van een kankerverwekkende stof

Banana Boat-zonnebrandcrème teruggeroepen wegens sporen van een kankerverwekkende stof

Het moederbedrijf van Banana Boat heeft op vrijdag 29 juli een vrijwillige nationale terugroepactie van een populaire zonnebrandcrème uitgevaardigd. Volgens Edgewell Personal zijn tijdens een interne audit sporen van de kankerverwekkende stof benzeen gevonden in drie partijen Banana Boat Hair & Scalp Sunscreen Spray SPF 30. Care, eigenaar van het merk Banana Boat.

Het bedrijf zei dat hoewel benzeen geen ingrediënt is in een van zijn producten, de chemische stof werd ontdekt in het drijfgas dat het product uit het blik spuit.

Wat is benzeen?

Volgens de CDC wordt de chemische stof benzeen aangetroffen in olie, benzine en sigarettenrook, maar ook van nature gevormd in bosbranden en vulkanen. Langdurige blootstelling aan benzeen in de lucht kan volgens het bureau kanker bij mensen veroorzaken.

Een onafhankelijke gezondheidsbeoordeling zegt dat blootstelling aan benzeen uit de teruggeroepen zonnebrandcrème naar verwachting geen nadelige gevolgen voor de gezondheid zal hebben, volgens het persbericht van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Consumenten moeten nog steeds stoppen met het gebruik van de zonnebrandcrème in de betrokken productbatches.

Vergelijkbare berichten