8 gewoonten die kunnen bijdragen aan vroegtijdige huidveroudering

8 gewoonten die kunnen bijdragen aan vroegtijdige huidveroudering

Hoewel de huid van alle leeftijden mooi is, kan de tijd je glans verminderen. Help uw teint mollig, helder en glad te houden door deze gewoonten die vroegtijdige huidveroudering kunnen veroorzaken tot een minimum te beperken.

1. Aanhoudend in je ogen wrijven kan donkere kringen en fijne lijntjes veroorzaken

Wallen onder de ogen maken deel uit van het natuurlijke verouderingsproces en treden op wanneer de spieren rond de ogen verzwakken, volgens Johns Hopkins Medicine. Voor de meeste mensen is wrijven in de ogen geen probleem en zal het geen blijvende bijwerkingen veroorzaken, zegt Paul Jarrod Frank, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog in New York City en de auteur van Het Pro-Aging Playbook.

Maar voortdurend oogwrijven kan een probleem veroorzaken door de ontsteking in het gebied te vergroten, volgens Mount Sinai. “Voortdurend in je ogen wrijven kan de lijntjes rond je ogen beïnvloeden”, zegt Tanya Nino, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog en de melanoomprogrammadirecteur bij Providence St. Joseph in Orange County, Californië. Ze ziet dit vaak een probleem worden voor patiënten met eczeem, die vanwege jeuk en irritatie overmatig in hun ogen kunnen wrijven. Dr. Nino zegt dat er zelfs een naam is voor deze wallen en rimpels: Dennie-Morgan-lijnen, die er bijna uit kunnen zien als een blauw oog, volgens het Rady Children’s Hospital in San Diego.

Dat is niet alles. “Trekken, trekken en wrijven op de tere huid rond de ogen kan duisternis veroorzaken”, zegt Jeanine B. Downie, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog, een co-auteur van Mooie huid van kleuren de directeur van Image Dermatology in Montclair, New Jersey.

Vergelijkbare berichten