5 algemene hygiënemythes die u niet moet geloven

5 algemene hygiënemythes die u niet moet geloven

Acteurs Ashton Kutcher en Mila Kunis hebben onlangs op sociale media een stank opgeworpen toen ze onthulden dat baden geen deel uitmaakt van het dagelijkse schema van hun gezin. Tijdens een optreden op de podcast van Dax Shepard en Monica Padman Fauteuil Expertonthulde het beroemdheidspaar dat ze alleen baden als het absoluut noodzakelijk is.

“Dit is het punt – als je het vuil erop kunt zien, maak ze dan schoon. Anders heeft het geen zin”, zei Kutcher over wanneer ze ervoor kiezen om hun kinderen een bad te geven. Wat Kunis zelf betreft, zegt ze dat ze dat niet doet was haar hele lichaam elke dag met zeep, “maar ik was putten en tieten en gaten en voetzolen”, terwijl haar man grapte dat hij zijn “oksels en mijn kruis dagelijks wast, en niets anders ooit.”

Shepard, ook een acteur, was het met het paar eens. “Je zou niet elke dag alle natuurlijke olie op je huid moeten verwijderen met een stuk zeep”, zei hij op de podcast. “Het is krankzinnig.” In de aflevering van 3 augustus van Het uitzicht, zeiden hij en zijn vrouw, de actrice Kristen Bell, dat badderen ook geen prioriteit is voor hun kinderen, en zeiden dat het soms een bijzaak is. “Ja, we zijn het vergeten,” zei Bell tijdens de show.

De celebrity-paren hebben het niet mis als het gaat om deze hygiënische gewoonte, zegt Darren P. Mareiniss, MD, assistent-professor spoedeisende geneeskunde aan het Sidney Kimmel Medical College aan de Thomas Jefferson University in Philadelphia. “Dagelijkse douches kunnen je huid uitdrogen en antibacteriële zeep kan de normale huidflora doden”, legt hij uit.

Vergelijkbare berichten